Tudor Grosu îi va inlocui pe directorul BNR Cezar Boţel

 

Tudor Grosu după ce a absolvit, la ASE Bucureşti, Economia şi Dreptul Afacerilor, a fost câţiva ani jurnalist la Radio România Actualităţi, în redacţia economică. În ’99 a susţinut un concurs la ASE, care l-a propulsat în lumea academică ca lector universitar. A urmat doctoratul la ASE. Până aici nimic deosebit. O carieră de succes, ca atâtea altele.

1608101142_tudor-grosu-bnr-directorTudor Grosu a venit cu primul val. În 2004. A fost o speranţă şi e o certitudine. A fost „pescuit“ în mana­gementul echipei – şi cuvântul nu este deloc nepotrivit – din ceea ce se numeşte, la Banca Naţională, Bazinul de Talente. A fost selecţionat repede în acest „lot pentru viitor“, s-a afirmat repede şi a fost numit director adjunct. Acum, când directorul Cezar Boţel a fost desemnat să reprezinte BNR la FMI, Tudor Grosu îi va lua locul.

De câtva timp, vocile care aruncă valuri de acuzaţii împotriva Băncii Naţionale deplâng în spaţiul public golul ce s-ar produce în acest an şi la anul, când mai mulţi directori ies la pensie. Pentru că, spun ei, Banca Naţională nu are cu cine să-i înlocuiască. Ei bine, are cu cine să-i înlocuiască. Bazinul de Talente, chiar dacă nu e invenţia BNR, este o realitate consolidată cu forţe proprii şi potrivit unor idei proprii. Pregătirea viitorilor manageri e un proces fără oprire.
Citeste articolul integral pe zf.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie