John McAfee: Dispozitivele mobile conectate la internet au vulnerabilități uriașe de securitate

 

China este unul dintre principalii producători mondiali de dispozitive mobile cotidiene conectate la internet, însă acest lucru generează totodată și vulnerabilități uriașe de securitate exploatabile de către hackeri, a atras atenția marți John McAfee, creatorul programului antivirus care-i poartă numele, conform agenției France Presse.
lacat securitate ciberneticaVorbind la o conferință organizată la Beijing pe teme de securitate informatică, John McAfee a făcut referiri la evenimente întâmplate anterior, în care hackerii au preluat de la distanță controlul asupra portbagajelor, sistemelor de șofat, dar și asupra calculatoarelor de bord ale automobilelor sau aeroplanelor.

China se află în fruntea progreselor privind dispozitivele inteligente, de la sistemele frigorifice și până la termostate, iar acest lucru este veriga slabă în securitate cibernetică”, a atras el atenția, subliniind că vrea „să ridice un steag roșu” de avertisment în această chestiune.

Există tot mai multe asemenea dispozitive, iar cu cât vă conectați mai mult împreună, cu atât se înmulțesc riscurile de atacuri cibernetice”, a adăugat McAfee. Informaticianul a făcut avere la începutul anilor 90 după ce a pus în vânzare un program antivirus care acum este proprietatea companiei Intel, scrie agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie