Cererea de excludere a lui Ponta din Barou, dezbătută pe 31 august

 

Baroul Bucureşti a amânat pentru 31 august discuţia în ceea ce priveşte cererea de excludere din forul avocaţilor a lui Victor Ponta, formulată de europarlamentarul Monica Macovei, imediat după ce ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat ordinul prin care fostul premie a rămas fără titlul de doctor pentru plagiat.

avocatiDecanul Baroului Bucureşti, Ion Dragne, a anunţat că atât Victor Ponta, cât şi Monica Macovei au fost chemaţi la discuţia care va avea loc miercurea viitoare, prezenţa lor fiind una facultativă, întrucât „lipsa lor nu va împiedica dezbaterea şi luarea unei decizii”.
Ponta nu mai poate fi avocat, pentru că a intrat în avocatură doar pentru că avea diploma de doctor în drept, fără să dea examen. Titlul de doctor i-a fost retras, aşa încât nu mai poate rămâne nicio clipă în Baroul Bucureşti”, a explicat Monica Macovei.

În solicitarea adresată decanului Baroului Bucureşti, Ion Dragne, Macovei subliniază că fostul premier nu mai îndeplineşte condiţiile legale pentru a exercita profesia de avocat, el fiind primit la cerere, cu scutire de examen, pe baza diplomei de doctor în drept, informeaza gandul.info

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie