Ziua internetului: 25 de ani de când lumea a devenit mai mică, mai conectată

 

Internetul reprezintă mai mult decât ştii tu despre el. Totuşi, ceea ce te interesează cel mai mult este „world wide web“.

servicii internet, instalare, remediere, rezolvare reclamatii„Pânza“ acesta adună Facebook, mailuri, chat, Google şi nenumărate alte lucruri. Azi, împlineşte 25 de ani.
Internetul a început cu un plan de a organiza mai bine datele ştiinţifice, într-un birou din Elveţia, şi Tim Berners-Lee a fost ceea ce numim în prezent „tatăl“ lui. Anul acesta, pentru prima dată, este sărbătorită ziua internetului, un moment cheie în istorie pentru ceea ce avea să se dezvolte dintr-un laborator CERN (Organizaţia Europeană pentru Cercetări Nucleare) într-un fenomen global. WWW, cunoscut mai simplu ca „web“, a adunat milioane de site-uri, mai mari şi mai mici, şi a dat peste cap tot felul de sisteme, de la presă la închirieri apartamente şi transport.

Se prea poate să fi văzut deja pe Facebook „Ziua Internautului“ – aşa au fost denumiţi oamenii care stau pe internet, internauţi, iar acum au şi o zi în care să se sărbătorească. Deşi ideea lui Berners-Lee are mai mult de 25 de ani, 23 august marchează momentul deschiderii acestei reţele către publicul larg. Au urmat motoare de căutare, browsere, aplicaţii, limbaje de programare, bloguri, site-uri cu videoclipuri, chat-uri, scrie adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie