România este în plin proces de pregătire internă pentru asumarea președinției Consiliului Uniunii Europene

 

România este în plin proces de pregătire internă pentru asumarea președinției Consiliului Uniunii Europene, în 2019, a spus luni premierul Dacian Cioloș.
consiliuluniuniiÎn ceea ce privește președinția Consiliului Uniunii Europene, pe care România o va asigura în 2019, suntem în plin proces de pregătire internă pentru asumarea mandatului, sub aspectul agendei și tematicii pe care România o va propune în discuțiile comunitare, dar și sub aspectele logistice, materiale și a resurselor umane cu premise pentru o derulare adecvată a acestei responsabilități majore pe care România va trebui să o asume. Am stabilit un birou de coordonare al pregătirilor pentru președinție, la nivelul Cancelariei prim-ministrului. (…) Vom demara curând dialogul cu Finlanda și cu Croația pentru discutarea temelor trioului de președinții pe care îl vom forma”, a anunțat premierul Cioloș la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

În acest context, Cioloș a precizat că urmează să fie prezentată o inițiativă de creare a unei structuri necesare pentru analizarea și procesarea de date și informații, care apoi să sprijine poziții și puncte de vedere pe care România le va susține la nivel european.

Premierul a mai spus că angajamentul proeuropean rămâne un element fundamental al activității diplomatice a României, scrie agerpres.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie