Donald Tusk, preşedintele Consiliului European: Pe 16 septembrie se va discuta despre viitorulul Blocului post-Brexit, nu strategia de negociere

 

Liderii UE vor discuta la summitul de la Bratislava din data de 16 septembrie despre viitorul Blocului comunitar după ce M.Britanie îl va părăsi, însă nu vor discuta despre termenii de ieşire a ţării din Uniune până când Londra nu va anunţa oficial că o va face, a declarat Donald Tusk.
Uniunea bancara europeanaBritanicii au votat, în cadrul unui referendum care a avut loc în iunie 2016, ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană, însă este necesară o notificare oficială către Bruxelles, potrivit Reuters.

Premierul britanic, Theresa May, a declarat că nu va trimite o notificare formală până în anul 2017, pentru a avea timp să pregătească procedurile de negociere.

Diplomaţii spun că Marea Britanie ar prefera să cunoască în linii mari termenii separării înainte de a iniţia procedurile de ieşire din Blocul comunitar, lucru respins în mod repetat de oficialii Uniunii Europene.
Liderii UE se vor întruni în Bratislava pe data de 16 septembrie, iar primul loc în agenda discuţiilor va fi ocupat de subiectul privind consecinţele politice asupra Blocului comunitar apărute în urma deciziei Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană.

Trebuie să discutăm despre ceea ce înseamnă Brexitul din punct de vedere politic pentru Uniunea Europeană„, a declarat joi Donald Tusk, la Luxemburg. Tusk a subliniat că discuţiile se vor concentra asupra viitorului Uniunii Europene, nu asupra Marii Britanii,scrie mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie