„Ca să deschizi o cafenea de 50 de locuri îţi trebuie 22 de autorizaţii”… „Ca să faci un bloc de 34 de apartamente trebuie să umbli un an de zile pentru autorizaţii”

 

Când lucrurile nu merg bine în economie şi în business, aruncăm vina şi îi înjurăm pe cei de la Guvern, pe primul-ministru, pe ministrul Finanţelor şi pe cel al Transporturilor (asta dacă ştim cine sunt), pe preşedinte, pe Parlament, pe bănci sau pe BNR.

avize_si_autorizatiiAţi auzit vreodată pe cineva să dea vina strict pe un primar, pe cineva de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, pe CNADNR, pe cei care dau efectiv autorizaţii de toate felurile pentru deschiderea şi derularea unei afaceri?

Guvernul poate să scadă TVA-ul la zero şi s-ar putea ca numărul afacerilor să nu crească, pentru că începerea şi derularea unui business depinde mai puţin de nivelul taxelor şi impozitelor, şi mai mult de uşurinţa de a intra şi de a ieşi de pe piaţă. Scăderea TVA de la 24% la 9% pentru alimente şi la 20% pentru toate celelalte bunuri, a dus mai mult la creşterea consumului şi a importurilor decât la creşterea business-urilor şi a locurilor de muncă.

Răzvan Crişan, un antreprenor cu o cafenea în Bucureşti, M60, spune că îţi trebuie luni de zile şi nu mai puţin de 22 de autorizaţii ca să îţi deschizi o cafenea de 50 de locuri.

Citeste articolul  integral pe zf.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie