Sturgeon lansează o nouă campanie de independenţă a Scoţiei

 

Nicola Sturgeon, premierul scoţian, a declarat că votul Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană, a schimbat direcţia aleasă în urmă cu doi ani în urma referendumului pentru independenţă, în cadrul căruia majoritatea scoţienilor au respins crearea unui stat independent, informează Reuters.

uniunea europeana harta europeiControlăm destinul nostru ca stat sau vom fi mereu la mila deciziilor care au loc în altă parte?„, a afirmat Sturgeon.

Partidul Naţional Scoţian (PNS) finanţează un sondaj asupra independenţei prin care ţinteşte să obţină cel puţin două milioane de răspunsuri din partea populaţiei Scoţiei care se ridică la 5,3 milioane de locuitori, până la data de 30 noiembrie. Înarmaţi cu rezultatul acestui sondaj şi mai multe informaţii asupra a ceea ce înseamnă cu adevărat Brexitului, se poate decide necesitatea unui nou referendum pentru independenţa Scoţiei faţă de Marea Britanie.

În urma referendumului pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, 68 la sută din populaţia Scoţiei a votat pentru rămânerea în UE. Potrivit PNS, apartenenţa la Uniunea Europeană a fost factorul decisiv pentru votul scoţienilor de a face în continuare parte din Marea Britanie, scrie zf.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie