Senat: Instituțiile publice care încasează impozite, taxe, amenzi, obligate să accepte și plata cu cardul

 

Operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică și instituțiile publice care încasează impozite, taxe și amenzi sunt obligate să accepte încasări și prin intermediul cardurilor de credit și debit, se arată în Legea pentru modificarea OUG 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, adoptată marți,6 septembrie 2016, de Senat.
În OUG 193/2002 nu era stipulată obligativitatea folosirii acestor instrumente de plată, ci se prevedea că operatorii economici menționați pot accepta și plata cu cardul.

plata-cardPreședintele Klaus Iohannis a transmis Parlamentului cererea de reexaminare pentru Legea privind modificarea OUG 193/2002 referitoare la introducerea sistemelor moderne de plată în care se arată că actul normativ primit spre promulgare conține unele dispoziții ce pot genera incertitudine juridică și lipsă de previzibilitate în aplicare.

Comisia pentru buget a Senatului a acceptat motivele cererii de reexaminare și a propus plenului adoptarea legii cu unele amendamente.

Printre amendamentele formulate se numără și cel prin care „operatorii economici pot acorda avansuri în numerar la terminalele de plată, în baza contractelor încheiate cu instituțiile acceptante„. Potrivit legii adoptate marți de Senat, avansul în numerar, de maximum 200 de lei, poate fi acordat de operatorii economici cu cifra de afaceri mai mare 10.000 de euro. Tranzacția este asimilată retragerii de bani din bancomat.

Forma inițială a legii trimise spre promulgare prevedea obligativitatea serviciului de avans în numerar.

Legea va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, cu rol decizional în acest caz., scrie agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie