CCR a respins acordarea sporului de 15% personalului bugetar cu titlu științific de doctor

 

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins miercuri sesizarea Guvernului privind completarea legii referitoare la salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, care prevede printre altele acordarea către personalul bugetar care posedă titlu științific de doctor a unui spor de 15% din salariul de bază dacă își desfășoară activitatea în domeniul respectiv.
Executivul a sesizat, în luna iulie, Curtea cu privire la Legea pentru completarea Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, precum și stabilirea unor măsuri fiscal-bugetare, adoptată de Parlament în iunie.

CCR1Guvernul a precizat atunci că are mai multe obiecții asupra unor articole ce au fost introduse în actul normativ, printre care 19.1, care prevede acordarea către personalul bugetar care posedă titlu științific de doctor a unui spor de 15% din salariul de bază, dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care a obținut titlul științific respectiv.

Potrivit Executivului, această situație este reglementată prin OUG 57/2015 și, ca urmare, apare problema riscului interpretării „confuze” și „discreționare” a legislației, „cu consecința aplicării subiective a acesteia, de către angajator”, scrie agerpres.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie