Modul de calcul al medicamentelor va fi stabilit prin Hotărâre de Guvern, nu prin ordin de ministru

 

Politica de preţuri a medicamentelor va fi reglementată prin Hotărâre de Guvern la propunerea Ministerului Sănătăţii şi nu prin ordin de ministru, aşa cum era până acum, potrivit Ministerului Sănătăţii.
medicamente contrafacuteMetodologia privind modul de calcul şi procedura de avizare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman cu autorizaţie de punere pe piaţă în România, cu excepţia medicamentelor care se eliberează fără prescripţie medicală, se va aproba prin Hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Sănătăţii. În prezent, metodologia de calcul a preţurilor maximale la medicamente se stabileşte prin Ordin al ministrului Sănătăţii„, se arată într-o informare a Ministerului Sănătăţii remisă miercuri MEDIAFAX.

Modificarea a fost făcută printr-o Ordonanţă de Urgenţă adoptată miercuri de Guvern, care amendează Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Ulterior va fi aprobată Hotărârea prin care se va adopta metodologia privind modul de calcul şi procedura de avizare a preţurilor maximale ale medicamentelor. Modificarea a fost făcută de Guvern pentru a aduce mai multă claritate legislativă şi predictibilitate„, potrivit documentului citat, scrie mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie