Cum plănuieşte Comisia Europeană să lupte cu monopolul Google

 

Comisia Europeană intenţionează să amendeze Google cu o sumă suficient de mare încât să se asigure că aşa-zisele practici de monopol ale companiei nu vor continua, relatează qz.com.
google1Compania ar putea fi amendată cu cel mult 10% din veniturile anuale globale, adică aproape 7,5 miliarde de dolari, în baza veniturilor realizate în 2015. Cea mai mare amendă acordată de Uniunea Europeană (UE) pentru poziţie dominantă a fost de 1,4 miliarde de dolari, companiei Intel, în 2009. Cea mai mare penalizare dată de UE este în valoare de 3,23 miliarde de dolari; este vorba de Daimler, Volvo şi MAN, amendate în iulie pentru că au participat la organizarea unui cartel care stabilea preţurile.

În aprilie 2015 Comisia Europeană a învinuit Google de favorizarea propriului serviciu, Google Shopping, în rezultatele procesului de căutare. Acuzaţiile au fost întărite în iulie 2016, după ce Google a avut şansa să facă apel.

În aprilie 2016, UE susţinea că Google influenţează fabricanţii de telefoane şi companiile de telecomunicaţii, cerându-le să fie de acord cu un acord exclusiv pentru a preinstala aplicaţiile Google. De asemenea, compania este acuzată că le-a plătit acestora bani pentru a preinstala Google Search şi a împiedicat vânzarea anumitor telefoane Android, scrie mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie