Universitatea „Babeş-Bolyai” lansează primul program postuniversitar anticorupţie şi integritate

 

Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca a lansat, luni, în parteneriat cu ANI, primul program postuniversitar din România „Integritate Publică şi Politici Publice Anticorupţie” care va pregăti funcţionari publici cu scopul prevenirii conflictelor de interese, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Universitatea Babes Bolyai - Cluj-Napoca„Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) din cadrul UBB a lansat primul program postuniversitar <<Integritate Publică şi Politici Publice Anticorupţie>> din România, un program pilot. Am constatat că trebuie să dinamizăm latura educaţională, având în vedere că dosarele investigate de ANI se înmulţesc an de an şi trebuie să dezvoltăm instrumente de prevenire şi educare a persoanelor interesate. Simpla sancţionarea a incidentelor de integritate nu este de ajuns şi nu este eficientă. Numărul dosarelor creşte, iar nivelul de cunoştinţe despre integritate în administraţia publică este scăzut. Încercăm să formăm viitoarele generaţii de funcţionari publici care să ocupe funcţii publice prin însuşirea criteriilor de integritate, vrem să prevenim conflictele de interese în administraţia publică”, a spus Stan.

Potrivit acestuia, ANI va pune la dispoziţia UBB experţi care au lucrat la diverse cazuri care vor putea împărtăşi din experienţa lor în domeniu, după care va extinde programul şi la alte universităţi.

Decanul FSPAC, Călin Hinţea, a declarat la rândul său că este foarte important ca, pe lângă studenţi, facultatea să se concentreze pe funcţionarii publici din administraţia publică, care au nevoie de o pregătire continuă.
La cursul postuniversitar al UBB sunt înscrise 16 persoane, funcţionari publici din judeţul Cluj, dar şi din alte judeţe din Transilvania, scrie mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie