Băncile au devenit mai agresive pe segmentul creditelor ipotecare

 

Băncile aveau la finalul lunii septembrie a acestui an un stoc de credite acordate populaţiei şi companiilor în valoare de 216,8 miliarde de lei (48,7 mld. euro), cu circa 1,4 mi­liar­de de lei mai mult decât luna trecută, potrivit datelor BNR.
crediteSeptembrie a adus astfel prima creştere lunară pentru creditarea privată, după perioada de vară care a adus o contracţie de circa 2,5 mld. lei a stocului de credite. Creştere anuală a creditării neguvernamentale rămâne însă firavă în condiţiile în care avansul abia trece de 1%.

„Fluctuaţia din luniile de vară este normală. În septembrie se reia de obicei activitatea, iar creditarea începe să crească. Luniile de vară s-au suprapus şi cu avansurile ridicate ca urmare a legii dării în plată. Acum şi băncile au devenit mai agresive şi pe segmentul creditelor ipotecare. Apetit din partea populaţiei există, aşadar mă aştept ca creditarea să crească şi în următoarele luni“, a declarat Gabriel Creţu, managing partner al brokerului Adwisers, scrie zf.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie