Ionut Dumitru, Președintele Consiliului Fiscal: Multe din taxele eliminate nu își aveau rostul

 

Legea privind eliminarea a peste 100 de taxe va avea un impact bugetar dublu față de cel prezentat de inițiatori și, dacă multe dintre taxele respective nu se justificau din punct de vedere economic, în cazul taxei radio-tv și timbrului de mediu discuția ar fi trebuit să fie una serioasă, a declarat marți, pentru AGERPRES, președintele Consiliului Fiscal (CF), Ionuț Dumitru.
9068719-vat-and-tax-free-grunge-rubber-stampAșa cum a prezentat Ministerul Finanțelor, impactul actului normativ este mai mare decât cel pe care l-au prezentat inițiatorii, adică dublu, respectiv 1,6 miliarde de lei. Important este de unde vom găsi banii aceștia, în condițiile în care oricum anul viitor avem o presiune foarte mare pe deficitul bugetar”, a explicat Dumitru.

Potrivit acestuia, o mare parte din aceste taxe nu se justifică din punct de vedere economic, însă eliminarea taxei radio-tv și a timbrului de mediu vor avea un impact semnificativ.

Evident că, probabil, mare parte din aceste taxe nu își aveau rostul din punct de vedere economic, adică costurile de administrare, probabil, erau mai mari decât sumele efectiv încasate. Efortul birocratic, din partea contribuabilului și din partea funcționarilor care administrau taxele respective era foarte mare, dar cred că discuția trebuia să fie una serioasă mai ales pe taxele cu un impact financiar mare, și anume taxele radio tv, respectiv timbrul de mediu”, a subliniat președintele Consiliului Fiscal, precizeaza agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie