Legea plagiatului ajunge pe masa judecătorilor Curții Constituționale a României

 

Legea plagiatului ajunge, miercuri, pe masa judecătorilor Curții Constituționale a României. CCR trebuie să decidă dacă actul normativ este sau nu constituţional.

DoctoratLegea plagiatului a fost contestată de către Guvern, care este nemulţumit că rolul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor este redus considerabil.
Executivul spune că legislaţia adoptată nu asigură protejarea dreptului de autor.

Senatul a respins la începutul lunii cererea preşedintelui de reexaminare a legii care prevede că universităţile vor fi cele care vor decide acordarea şi retragerea titlului de doctor.

Modificările aduse în Senat schimbă radical modul de analiză a tezelor de doctorat. În acest moment, constatarea unui plagiat se face de către CNADTCU, organism care funcționează în cadrul Ministerului Educației. Astfel, o sesizare privind un eventual plagiat merge la Ministerul Educației, care o transmite la rândul său către CNADTCU. Reprezentanții Consiliului iau decizia finală, iar ministrul nu face altceva decât să semneze un ordin, adică să îndeplinească o formalitate.

Prin modificările aduse de senatori, universitățile ar urma să fie cele care oferă, dar și cele care retrag titlul de doctor, potrivit digi24.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie