Curtea de Apel București a respins contestația Hewlett-Packard SRL pentru anularea unei amenzi aplicată de Consiliul Concurenței

 

Curtea de Apel București a respins cererea înaintată de Hewlett-Packard SRL pentru anularea unei amenzi de 2,97 milioane de lei aplicată de Consiliul Concurenței în decembrie 2015 pentru abuz de poziție dominantă.
hpÎn decembrie 2015, Consiliul Concurenței a anunțat că a sancționat Hewlett – Packard (HP) România cu amendă în sumă de 2,97 milioane de lei (aproximativ 665.000 euro) pentru abuz de poziție dominantă.

Subsidiara din România a grupului american HP a decis unilateral, în 2011, să colaboreze numai cu unul dintre cei patru parte­neri care livrau consu­mabile către OMV-Petrom.

În urma deciziei, ceilalți trei parteneri și-au văzut vânzările întrerupte pe relația cu compania petrolieră.

În urma investigației derulate, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenței din 3 decembrie 2015, instituția a constatat că HP a abuzat de poziția dominantă pe care o deținea, prin întreruperea înainte de termen și fără o justificare obiectivă, a unui contract prin care acorda partenerilor săi prețuri speciale pentru consumabile marca HP livrate către un client important din segmentul business.

Contractul era derulat prin intermediul ISA SRL, KMP Vest SRL, S&T România SRL și Be Proffice SA/RTC Proffice Experience SA, potrivit profit.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie