Ministrul Muncii: Guvernul vrea să îmbunătățească serviciile sociale, dar pentru asta are nevoie de oameni bine plătiți

 

Guvernul vrea să îmbunătățească serviciile sociale, dar pentru asta are nevoie de oameni bine plătiți și care să se bucure de recunoaștere socială, a declarat joi ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Pîslaru, în cadrul unei dezbateri pe teme de politici sociale.
Calculator si bani„Suntem într-un proces de trecere către un sistem social care înțelege nevoile oamenilor și când venim cu astfel de politici insistăm pe calitatea serviciilor necesare. Dacă Guvernul vrea să îmbunătățească serviciile, avem nevoie de oameni care să facă asta. Dar sunt acești oameni motivați? Trebuie să începem cu veniturile acestora, dar și mai importantă este recunoașterea socială a acestora. Trebuie să înțelegem că cheltuirea banilor pentru îmbunătățirea acestor servicii reprezintă investiții, nu simple cheltuieli. Asta înseamnă prevenție, care, în final, duce la scăderea cheltuielilor, nu la creșterea acestora”, a explicat Pîslaru.

Potrivit acestuia, nu există modalitate mai bună de a dezvolta o țară, decât atacând problemele de coeziune. „Dacă România vrea să obțină un viitor strălucit, inclusiv din punct de vedere economic, dacă vrea să recupereze decalajele față de țările Uniunii Europene, una dintre condiții va fi capacitatea noastră de a lucra împreună”, a mai spus ministrul Muncii, potrivit agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie