Iniţiativa de revizuire a Constituţiei pentru definirea căsătoriei ca uniunea dintre bărbat şi femeie va fi dezbatuta de viitorii senatori

 

Iniţiativa cetăţenească pentru revizuirea Constituţiei, care redefineşte căsătoria ca fiind o uniune între un bărbat şi o femeie, a fost introdusă pe ordinea de zi a plenului Senatului de luni, surse parlamentare afirmând că s-a dorit eliminarea riscului a a se relua traseul întregului proces.
Vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru a afirmat că proiectul de lege privind iniţiativa cetăţenească privind definirea familiei ca uniune între un bărbat şi o femeie a intrat pe ordinea de zi a şedinţei de plen de luni.

casatorie-biserica„A intrat, este astăzi pe ordinea de zi”, a anunţat Chelaru, care a precizat că documentul se află pe ultimul punct de pe ordinea de zi.

Potrivit unor surse parlamentare, introducerea proiectului de lege pe ordinea de zi s-a făcut în urma unei analize în conducerea Senatului, din motive procedurale.
Dacă nu era introdusă pe ordinea de zi a plenului, propunerea legislativă nu îşi putea continua traseul legislativ. După terminarea actualului mandat al Parlamentului era nevoie de reluarea întregului proces, inclusiv analiza în comisii”, au precizat sursele citate.

Potrivit aceastora, iniţiativa nu va fi votată în şedinţa de luni, urmând să fie dezbătută de viitorii senatori după alegerile parlamentare din 11 decembrie, scrie mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie