Dezbaterea in Comisia Juridica a proiectului de modificare a legii medierii-Video

 

Pe site-ul Camerei Deputatilor este inregistrarea video a sedinteti Comisiei Juridice,  din data de 07.11.2016, sedinta masca-minciuni-680x365in care s-a luat in dezbatere proiectul cu nr. PL-x nr. 483/2016, adica, proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator.

Dupa cum se poate vedea in inregistrare domnul senator Alexandru Cordos a cerut sa se amane discutarea initiativei legislative. Vicepresedintele Comisiei Juridice, tinand cont de punctul de vedere al Guvernului si al Ministerului Justitiei, a propus respingerea initiativei considerand ca nu se tine cont de hotarearea Curtii Constitutionale. Acelasi punct de vedere l-a avut si deputatul UDMR, care a sustinut respingerea fara a cere nimic altceva.
Vizionand sedinta Comisiei Juridice, care a fost una obisnuita, am constatat ca discutiile au fost pe un ton normal, pragmatice, iar decizia de respingere motivata.
Oare este vorba despre aceeasi sedinta mentionata in comunicatul de pe site-ul Consiliului de mediere?
În Comisia juridică, de disciplină și imunități, proiectul de lege a fost dezbătut de doar 4 deputați din cei 23 (astfel, comisia neîntrunind cvorumul necesar), un deputat PSD – singurul care a votat pentru aviz favorabil, doi deputați PNL și un deputat UDMR, cel din urmă, domnul deputat MÁTÉ András-Levente, solicitând, fără nicio explicație, eliminarea tuturor amendamentelor din proiect. Reprezentantul inițiatorilor, precum și cei ai beneficiarilor nu au fost lăsați să-și expună argumentele privind necesitatea corelării dispozițiilor legislative existente la dispozițiile imperative europene.
A cerut reprezentantul beneficiarilor cuvantul? Cine era reprezentantul beneficiarilor? Cine ar fi fost beneficiarii acestor modificari?
Raspunsurile ulterioare la intrebarile mediatorilortariile  de pe grupurile de facebook ale mediatorilor confirma faptul ca nu au avut loc negocieri cu reprezentantii MJ-ului decat numai in comisia de la Senat si asta in conditiile in care inca din aprilie 2016, reprezentatul Ministerului Justitiei la Gala Excelentei in Mediere 2016, Anca Gheorghiu,  a spus clar care este pozitia Ministerului Justitiei si ca nu vor fi de acord cu aceasta propunere.


A auzit cineva?

A facut cineva ceva?

Rezultatul spune ceva?

„Luptele grele”- conform comunicatului- din comisie sunt realitate sau fictiune?
Se incearca manipularea mediatorilor?
Din nou?

Anca Stancu, mediator

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie