Dragoş Doroş: Evaziunea fiscală rămâne o preocupare a ANAF, dar accentul se pune acum pe conformarea voluntară

 

Evaziunea fiscală rămâne o preocupare a ANAF, dar accentul se pune acum pe conformarea voluntară. Iar inspectorul nu va mai da amenzi la prima abatere, ci va comunica şi va face vizite la contribuabil pentru a discuta problemele şi a-l notifica cu privire la obligaţiile de plată, dezvăluie Dragoş Doroş noua strategie a Fiscului.
Peste 7 milioane de documente vor putea fi completate şi depuse online de contribuabili, începând cu 2017. De asemenea, plata taxelor şi impozitelor se va putea face online, în circa o lună, prin portalul ghişeul.ro, spune preşedintele ANAF, Dragoş Doroş, într-un interviu acordat revistei Capital. El explică, de asemenea, cum va încerca Fiscul „să elimine de pe piaţă” firmele care refuză să îşi plătească taxele şi impozitele, oferind în acelaşi timp informaţii despre proiectul prin care toate casele de marcat vor fi conectate la serverele ANAF.

ghiseul.roCapital: Ce pregătiţi contribuabililor în 2017?
Dragoş Doroş: Începând cu anul viitor sunt peste 7 milioane de documente care vor putea fi emise şi depuse online de către contribuabili. Vorbim aici de adeverinţe de venit, certificate de atestare fiscală şi aşa mai departe. De asemenea, până la finalul anului, vom lansa o aplicaţie a ANAF cu informaţii şi notificări care să vină în ajutorul contribuabililor. Toată marfa confiscată de ANAF se va putea cumpăra, în circa două luni, online, transportul fiind asigurat contracost. Va fi un magazin virtual al Fiscului la care vor avea acces toţi cei interesaţi. Într-o lună, toate persoanele fizice, dar şi cele juridice, îşi vor putea plăti taxele impozitele şi online, prin ghişeul.ro, scrie capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie