Avocatul Poporului sesizează Curtea Constituțională în privinţa Legii 90/2001

 

Avocatul Poporului sesizează joi Curtea Constituțională în privinţa Legii 90/2001, care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului.
victor ciorbeaVictor Ciorbea a declarat, miercuri, la Parlament, că va trimite joi la Curtea Constituţională o sesizare în privinţa Legii 90/2001, cea care prevede că pot fi membri ai Guvernului persoanele care NU au suferit condamnări penale şi NU se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Această lege a fost invocată de președintele Klaus Iohannis în campania electorală și este cea care l-a făcut pe liderul PSD, Liviu Dragnea, să renunțe la a fi el însuși propunerea PSD de premier.

Nu vreau ca vreun mandat pe care l-aş fi putut începe eu să fie prin forţarea unei condamnări nedrepte şi a unei legi profund neconstituţionale, care nu mi-au dat posibilitatea să cer această funcţie pentru mine. Deocamdată”, declara Liviu Dragnea, la 21 decembrie, în momentul în care a fost la Palatul Cotroceni pentru a prezenta prima propunere de premier a PSD, în persoana lui Sevil Shhaideh.

Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul referendumului din 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, conform digi24.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie