Florin Iordache propune amendarea legislaţiei penale prin includerea deciziilor CCR adoptate în ultimii trei ani

 

Președintele Klaus Iohannis a cerut noului guvern să respecte independența justiției și să întărească statul de drept. La Justiție, ministru este Florin Iordache. El a declarat în timpul audierilor din Parlament că va aduce în atenţia premierului revizuirea mai multor acte normative.
Iordache a declarat la audierile din Parlament că secretul unei bune guvernări este să îţi alegi consilieri mai inteligenţi decât tine și a promis că va respecta acest principiu.

Florin Iordache, deputat

Florin Iordache, Ministrul Justitiei

Funcţionarea procurorilor sub autoritatea ministrului justiţiei, legea răspunderii magistraţilor, amendarea legislaţiei penale au fost enumerate drept priorităţi. Legea amnistiei şi graţierii nu este exclusă, cât timp este discutată în Legislativ, a anunţat ministrul.

Le-a mai spus parlamentarilor că va propune amendarea legislaţiei penale, prin includerea deciziilor CCR adoptate în ultimii trei ani, dar şi creionarea unei legislaţii privind răspunderea judecătorilor şi procurorilor.

Voi căuta ca un text din Constituţie, fie ignorat complet de unii miniștri ai justiţiei, fie abuziv exercitat de alţii, să devină cu adevărat operaţional. (…) Procurorii îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalităţii, imparţialităţii şi controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justiţiei”, a subliniat el.

Viitorul ministru nu exclude nici o lege a amnistiei şi graţierii.

„Am spus că o lege a amnistiei şi graţierii nu a fost discutată, nu a fost susţinută de noi în campania electorală, dar o astfel de lege discutată în Parlament, din punctul meu de vedere, este de bun augur”, a declarat Florin Iordache, potrivit digi24.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie