PLANUL B al Marii Britanii dacă Brexit-ul o scoate din piaţa unică

 

Marea Britanie şi-ar putea schimba modelul economic pentru a-şi recâştiga competitivitatea dacă va părăsi Uniunea Europeană fără o înţelegere privind accesul la piaţa unică, a declarat ministrul britanic al Finanţelor, Phillip Hammond, într-un interviu acordat unei publicaţii britanice publicat astăzi, transmite Reuters.

marea britanie1În ceea ce priveşte ameninţarea voalată că Marea Britanie va folosi taxa pe corporaţii ca formă de presiune în negocierile privind Brexit-ul, Hammond a spus că speră că Marea Britanie va rămâne o economie în stil european, cu un nivel de taxare şi un sistem de reglementare similare.

Dar dacă vom fi forţaţi să fim ceva diferit, atunci va trebui să devenim ceva diferit”, a răspuns Hammond când a fost întrebat direct despre planurile de a reduce taxa pe companii. El a adăugat că „dacă nu vom avea acces la piaţa europeană, dacă suntem încuiaţi, dacă Marea Britanie va părăsi UE fără un acord privind accesul la piaţă, atunci am putea suferi pierderi economice pe termen scurt”, a spus ministrul britanic al Finanţelor, scrie evz.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie