Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe

 

Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe, informează luni Administrația Prezidențială.
Pe 5 ianuarie, Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe în vacanța parlamentară.

semnare actePotrivit prevederilor, Guvernul va putea emite ordonanțe simple în vacanța parlamentară în domeniile: finanțe publice și economie; administrație publică și dezvoltare regională; sănătate, muncă și protecție socială; fonduri europene; educație și cercetare; agricultură și dezvoltare rurală; turism; antreprenoriat și mediul de afaceri; mediu; comunicații și societatea informațională; prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

Pe 6 ianuarie, PNL, USR și PMP au contestat legea pe motiv că aceasta nu respectă rigorile constituționale.

CCR a decis, pe 12 ianuarie, că este constituțională Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe, după ce a respins sesizarea formulată de 88 de deputați PNL, USR și PMP, scrie agerpres.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie