Ministrul Justiţiei ia în calcul graţierea pentru rezolvarea problemei supraaglomerării penitenciarelor

 

Ministrul Justiţiei ia în calcul graţierea pentru rezolvarea problemei supraaglomerării penitenciarelor. În schimb, Florin Iordache spune că amnistia nu trebuie avută în vedere. Premierul Sorin Grindeanu se va întâlni cu ministrul justiţiei pentru a vorbi despre situaţia deţinuţilor.
supraaglomerare penitenciareTrebuie să luăm o decizie la nivelul Guvernului. La plecarea de la CSM mă voi întâlni cu primul ministru şi în funcţie de decizia care se va lua la nivelul guvernului, eu vă informez”, a declarat, marți, ministrul Florin Iordache.

Întrebat dacă se are în vedere și aministia, şi graţierea, Florin Iordache a răspuns: „Amnistia, din punctul meu de vedere, nu trebuie avută în vedere aministia, dar grațierea este un fenomen; şi asociaţiile profesionale au susţinut graţierea, pentru că este una atribut al fiecărui stat în materie penală pentru un astfel de act de clemenţă. În 2002 s-a dat ultima lege care vizează graţierea. Bineînțeles, cu eliminarea faptelor de corupţie, cu eliminarea faptelor grave”, a precizat ministrul.

„În România, gradul de ocupare (în penitenciare) este de 150%. Noi avem 19 mii de locuri în penitenciare. În acest moment avem peste 8500 de deținuți în plus, avem în jur de 27 de mii de deținuti pe 19 mii de locuri”, a explicat ministrul justiţiei, scrie digi24.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie