Consiliul Concurenței nu a pierdut niciun proces la Înalta Curte de Casație și Justiție în 2016

 

Anul 2016 a fost al doilea an consecutiv în care Consiliul Concurenței a câștigat toate procesele intentate de companiile sancționate și care au ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, a declarat, joi, Bogdan Chirițoiu, președintele autorității de concurență, în cadrul unei conferințe de presă.
Bogdan ChiritoiuÎn instanță, 2016 a fost al doilea an la rând unde nu avem nicio decizie nefavorabilă la Înalta Curte de Casație și Justiție. În același timp, instanța a menținut 80% din cuantumul amenzilor pe care le-am dat”, a spus Chirițoiu.

În cazul sancțiunilor acordate companiilor petroliere, care au reprezentat cele mai mari amenzi date de Consiliul Concurenței, anul trecut au fost finalizate toate procesele intentate de aceste companii. „Din amenda totală de circa 200 de milioane de euro, a rămas nivelul de 160 de milioane de euro după deciziile Înaltei Curți”, a adăugat Chirițoiu.

Potrivit acestuia, Consiliul Concurenței a finalizat anul trecut 25 de investigații, față de 21 de investigații în anul anterior. Un număr de 119 companii au fost sancționate, din care 93 au recunoscut faptul că au încălcat legea, potrivit agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie