Curtea Supremă va decide dacă Theresa May poate iniţia procesul Brexit fără aprobarea Parlamentului

 

Curtea Supremă a Marii Britanii urmează să decidă marţi dacă Guvernul de la Londra are nevoie de aprobarea Parlamentului britanic pentru invocarea articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care se iniţiează în mod formal procesul de Brexit.
Theresa MayCurtea Supremă din Marea Britanie va decide în jurul orei locale 9:30 (11:30, ora României) în privinţa unei cauze de referinţă, dacă May se poate folosi de puterile sale executive cunoscute drept ”prerogative regale” pentru a invoca Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona al UE şi va iniţia tratativele pentru Brexit.

Guvernul a făcut apel la decizia Înaltei Curţi de Justiţie de la Londra în care se stipula că premierul britanic nu poate invoca articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, fără acordul Parlamentului.

Anterior, premierul Theresa May a declarat că va invoca articolul 50 în jurul datei de 31 martie, pe baza unei prerogative regale care permite Guvernului de la Londra să retragă ţara din tratatele internaţionale, potrivit mediafax.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie