Comisiile juridice au dat aviz pozitiv solicitării președintelui privind organizarea unui referendum

 

Comisiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului au dat marți aviz pozitiv în unanimitate solicitării președintelui Klaus Iohannis privind declanșarea procedurilor pentru organizarea unui referendum național.
Reprezentații PNL și USR s-au declarat de acord cu emiterea unui aviz favorabil, susținând că solicitarea președintelui este justificată și întemeiată.

referendum„Grupul PNL vă solicită emiterea unui raport care să conțină un punct de vedere favorabil organizării referendumului național pe tema cuprinsă în scrisoare președintelui, respectiv continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice. Din punctul nostru de vedere, solicitarea este justificată și întemeiată pe dispozițiile articolului 90 din Constituție”, a spus deputatul PNL Gabriel Andronache.

Și UMDR s-a declarat de acord cu un aviz favorabil.

„Problematica care se pune în referendum este una pe care și noi o susținem. Suntem pentru, însă din punctul nostru de vedere, în momentul când se cere avizul Parlamentului consultativ, înseamnă că cel căruia i se cere un aviz trebuie să știe în legătură cu ce se dorește, adică ce va urma să se facă, altfel ajungem la neglijența în serviciu. Ca atare, având în vedere că textul pe care l-am primit nu conține o întrebare, ci un enunț foarte larg, ar fi bine prin ceea ce spunem noi, punctul nostru de vedere, să avem într-o formă sau alta o formulare care să trimită la ideea ca această consultare să aibă o singură întrebare și cu textul exact cu care am fost sesizați de președinte și nu de altă natură”, a menționat deputatul UDMR Marton Arpad, potrivit agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie