UE ameninţă băncile americane să nu abandoneze regulile globale impuse după criza financiară

 

Uniunea Europeană ar putea bloca accesul unora dintre instituţiile financiare americane pe piaţa sa dacă administraţia preşedintelui Donald Trump respinge regulile globale impuse după marea criză financiară, a declarat un oficial de top al Uniunii.

Valdis DombrovskisValdis Dombrovskis, vicepreşedinte al Comisiei Europene, a făcut apel la preşedintele Trump să nu abandoneze reglementările financiare instituite după criză, scrie Bloomberg. „Suntem sensibili la discuţii de destrămare a legislaţiei financiare care pune în aplicare standarde şi reguli internaţionale atent negociate“, a declarat Dombrovskis.

Trump s-a angajat să restrângă reglementările din sectorul financiar. Statele Unite au „tot dreptul să-şi modifice abordarea“, a declarat oficialul european. „Însă ca prieteni şi aliaţi, Europa este îndreptăţită să sugereze că o cooperare internaţională pe probleme de guvernanţă în sectorul financiar este în interesul tuturor“.

Comentariile lui Dombrovskis vin după ce preşedintele Băncii Centrale Europene Mario Draghi avertiza la începutul săptămânii trecute că o relaxare a reglementărilor în sectorul financiar este „ultimul lucru de care avem nevoie în acest moment“. Draghi a declarat că nu vede niciun motiv de relaxare a regulilor menite să preîntâmpine o repetare a crizei financiare din 2008.

Centre financiare din Londra până în Singapore ar fi expuse la riscuri importate din locuri cu reglementări mai puţin stricte, potrivit lui Dombrovskis.

Sursa: Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie