Ana Birchall: Cetățenii români care studiază în Marea Britanie reprezintă un subiect de interes major

 

Vineri, 24 februarie 2017, Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a participat la dezbaterea ,,Brexit: situația curentă și perspective de viitor”, desfășurată la sediul Biroului de Informare al Parlamentului European, potrivit unui comunicat al MAE.

Ana BirchallMinistrul delegat a încadrat această dezbatere în contextul mai larg al necesității restabilirii încrederii la nivel european.

Ana Birchall: „Acest moment ne înfățișează existența unor diferențe, în primul rând de percepție a cetățenilor britanici raportate la proiectul european, care se pot regăsi în cazul oricărui alt stat membru, așa cum putem observa din tendința de creștere a curentelor naționaliste, radicale și eurosceptice.

Astăzi mai mult ca oricând, trebuie să ne canalizăm atenția pe întărirea unității, coeziunii și solidarității, pe implementarea cu succes a mecanismelor și instrumentelor de care dispunem. În egală măsură, este necesară consolidarea dialogului intern, sporind, în același timp, contactele și cooperarea cu partenerii noștri din vecinătate, prin garantarea unei asistențe adecvate și respectul cuvenit perspectivei lor europene.

În primul rând, doresc să mă refer la drepturile cetățenilor români care locuiesc, lucrează sau studiază pe teritoriul Marii Britanii. Acesta este un subiect de interes major pentru România ce va fi abordat cu responsabilitate la momentul negocierilor, astfel încât drepturile cetățenilor noștri să nu fie afectate de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană(…)

Citeste articolul integral pe juridice.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie