BMW ar putea produce în Germania – şi nu în Marea Britanie – un model electric MINI, din cauza Brexit-ului

 

BMW ar putea decide să producă în Germania, şi nu la uzina din Oxford (UK), un model electric MINI care ar trebui să ajungă pe piaţă în 2019, scrie publicaţia Handelsblatt. Cei de la BMW nu au confirmat, însă sursele spun că germanii ar putea lua această decizie dacă Brexit-ul va fi unul dur şi Regatul ar părăsi piaţa comună a UE.
mini-pacemanMINI va lansa probabil în 2019 primul său model electric, dar este foarte posibil să nu îl producă la uzina mărcii din Oxford, ci la siturile germane Regensburg şi Leipzig, în cursă putând intra şi uzina Nedcar, din Olanda.
Dacă ieşirea din UE a Regatului Unit va însemna pierderea majorităţii privilegiilor şi introducerea unor taxe de export mari, multe companii auto îşi vor regândi strategia de investiţii în Marea Britanie. În acest context, este foarte posibil ca şefii BMW să considere că nu are niciun rost să mai investească în Marea Britanie.
Germanii urmează să discute cu autorităţile din UK despre ce se va întâmpla după Brexit şi vor lua o decizie, probabil, în a doua parte a anului, potrivit curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie