Bogdan Chiriţoiu,Consiliul Concurenţei : Nu trebuie să capitulăm fiindcă am primit avertisment de la Comisia Europeană

 

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei a declarat marţi că instituţia pe care o conduce va finaliza în acest an investigaţii importante privind posibile licitaţii tructate. Cât priveşte legea 51% din produse pe lanţul scurt, acesta spune că statul are argumente în faţa CE.
Bogdan ChiritoiuAvem în lucru investigaţii pe IT, cât şi în cazul unor lucrări pentru firme mari de stat. Sau achiziţii pentru firme mari de stat, cum sunt cele din zona de energie, în special pe zona de gaze şi electricitate. Iar pe zona de IT avem cazuri în lucru, cum ar fi cel de la Agenţia de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură, dosar care ne-a fost transmis de Curtea de Conturi şi care este într-un stadiu foarte avansat„, a declarat Chiriţoiu.

Acesta a spus că legea privind 51% dintre produse pe lanţul scurt nu trebuie abandonată, chiar dacă Comisia Europeană (CE) a declanşat procedura de infringement. „Nu cred că trebuie să capitulăm fiindcă am primit avertisment de la Comisia Europeană în ceea ce priveşte legea referitoare la 51% dintre produsele din magazinele marilor lanţuri comerciale să provină de la producătorii locali. Nu trebuie să renunţăm la toată legea şi să dăm înapoi cu totul. Ne-am aşteptat ca legea să aibă dificultăţi în implementare şi am crezut că este necesară o corecţie a ei. De asemenea, este important cu arată normele de aplicare. Deci trebuie să vedem ce putem face să funcţioneze cât mai bine şi să apară nomele de aplicare„, a precizat preşedintele Consiliului Concurenţei, potrivit mediafax.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie