Sorin Grindeanu, despre TVA 0 la vânzarea de locuinţe: Ar aduce încasări mai mari în faza a doua

 

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, vineri, despre anularea TVA pentru vânzarea de locuinţe, că, dacă întreabă un finanţist ”care stă şi doar adună plusuri şi minusuri”, primul răspuns este că va aduce un minus important la buget, dar că efectele secundare ar fi benefice pentru domeniu şi buget.
TVA 0Proiectul Legii <<TVA zero>>, care este în Parlament, pentru vânzarea de locuinţe pentru persoanele fizice este un proiect care are susţinerea Guvernului. Sigur că dacă vorbim cu un finanţist, aşa cum îi ştim cu toţii, care stă şi doar adună plusuri şi minusuri, fără să afle efectele secundare, prima impresie este că o să avem un minus important la buget. Dacă, în schimb, vorbim de efectele în întreg domeniul, ceea ce înseamnă un impuls pe această piaţă, ceea ce înseamnă să începem să reducem acel deficit care este de aproximativ un milion de locuinţe noi de care avem nevoie, este unul din puţinele lucruri pe care le putem face în acest domeniu”, a declarat Sorin Grindeanu, la o dezbatere pe teme imobiliare.

El a mai spus că efectele anulării TVA pentru vânzarea de locuinţe persoanelor fizice se vor cedea în faza a doua, inclusiv prin încasări mai mari.

Premierul a mai spus, însă, că va fi nevoie să trimită o notificare Comisiei Europene, potrivit mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie