Companiile de stat ar putea beneficia în insolvență de o nouă posibilitate de a scăpa de datoriile bugetare

 

Companii de stat precum Remin Baia Mare, Societatea Națională Îmbunătățiri Funciare sau chiar Oltchim ar putea beneficia în insolvență de o nouă posibilitate de scăpa de datoriile bugetare. O măsură în acest sens va fi discutată în perioada următoare de parlamentari.
insolventaMăsura a fost propusă chiar de cel mai important partid din coaliția de guvernare, social-democrații urmărind astfel să permită reintroducerea acestor companii în circuitul economic viabil.

O parte din aceste societăți comerciale sunt singurele producătoare de echipamente și utilaje din țară, având asigurată și o piață de desfacere potențială și incurajatoare, arată autorii proiectului de lege care prevede modificarea procedurii de insolvență.

Închiderea acestor societăți comerciale, ca urmare a vânzării activ cu activ, ar reprezenta un pericol cu impact asupra securității funcționării a unor societăți/ companii cu capital de stat și un impact negativ ce se răsfrânge și asupra furnizorilor și clienților aflați pe orizontală și verticală, precum și asupra bugetului statului prin transformarea salariaților acestora în asistați sociali, nerecuperării de către stat a creanțelor și imposibilitatea reparării în caz de avarie a echipamentelor din domeniul hidroagregatelor, costuri mari de reparații, întârzieri și pierderi, probleme de mediu cauzate de materialele/ deșeurile depozitate până la finalizarea procedurii de insolvență”, argumentează inițiatorii proiectului, potrivit profit.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie