Un proiect legislativ prevede ca persoanele care au fost condamnate la un an de închisoare să-şi execute pedeapsa în arest la domiciliu

 

Mai mulţi parlamentari UDMR vor relaxarea condiţiilor de eliberare condiţionată. În acest sens, ei cer modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. Practic, aleşii UDMR cer eliberarea condiţionată a condamnaţilor care au peste 60 de ani, dacă au ispăşit o treime din pedeapsă. Iar asta, în cazul sentinţei ce nu depăşeşte 10 ani.
arestul-la-domiciliuÎn plus, UDMR cere ca persoanele care au fost condamnate la un an de închisoare să-şi execute pedeapsa, în arest la domiciliu.

Condamnarea nu trebuie, însă, să fie pentru fapte comise cu violenţă.

Proiectul legislativ prevede şi revenirea la vechea regulă, care a stimulat apariţia literaturii de penitenciar: la fiecare lucrare ştiinţifică scrisă, deţinutul ar urma să câştige 20 de zile.

Tanczos Barna: „Pedeapsa se va executa. Nu se va ierta nici o pedeapsă. Unii pot spune că arestul e o formă mai uşoară. În acelaşi timp degrevează bugetul de stat de anumite cheltuieli Persoana stă între patru pereţi şi acasă. E o formă care poate degreva penitenciarele”, potrivit digi.24

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie