ASF: Stabilirea unui tarif de referință pentru RCA poate atrage pentru România procedura de infringement

 

Aplicarea unui tarif de referință pentru asigurările RCA poate atrage pentru România procedura de infringement, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de specialitate, Albin Biro, membru în Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).
Asigurare RCA‘(…) de ce nu înțelegem că această prevedere, cu intervenția în tarife a supraveghetorilor sau a oricăror instituții ale statului, este interzisă. Totuși, în contradicție cu această prevedere, venim cu plafonare și un preț de referință. Toate acestea sunt intervenții și la un moment dat, dacă nu din cauza plafonării tarifelor, dar pentru stabilirea unui tarif de referință putem intra în procedură de infringement. Dacă scrie acolo că regula în acest club al Uniunii Europene este să respectăm ceva, atunci noi de ce plafonăm tarifele? În acest caz, vom mai avea parte de infringementuri’, a spus oficialul ASF.

Acesta a precizat că sunt state care nu sunt membre ale Uniunii Europene, cum este Elveția, în care se respectă sistemul RCA, scrie agerpres.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie