Gala Excelentei in Mediere - 27 Septembrie 2013

Lansare carte

 

Filosofia medierii. O abordare filosofica a sistemelor ADR

Autor: Zeno Şuştac

Lucrarea „Filosofia medierii. O abordare filosofica a sistemelor ADR” are o structura logica stransa, opereaza cu concepte al caror continut este bine stapanit, explicat prin faptul ca autorul nu se afla pentru prima oara in fata unui astfel de exercitiu, el fiind autor de lucrari deja publicate, carora aici le reia unele idei si judecati supuse unor rigori de alt gen.

Este bine scrisa, imbina observatia personala cu un cadru general pe care il cunoaste, oferit de o literatura deosebit de bogata (508 titluri). Lucrarea impune noi standarde, avand toate ingredientele necesare pentru a deveni o lucrare de referinta a domeniului rezolvarii alternative a disputelor.

Prof. univ. dr. Liviu Petru Zapartan

Zeno Sustac, vicepresedinte al Consiliului de Mediere

Zeno Sustac, autorul volumului „Filosofia Medierii”

„Lucrarea se constituie intr-o incercare temerara de a filosofa pe tema medierii si a ADR-ului fiind o abordare directa a unui subiect „tabu” in domeniu: filosofia metodelor ADR. Si toate acestea din perspectiva rădăcinilor care au stat la baza creării acestora, a sistemelor propriu-zise de ADR, dar şi din perspectiva obiectivelor care se doresc a fi atinse de la cel mai restrâns nivel – cel individual, la cel mai larg – nivelul mondial. O lucrare necesara in primul rand pentru domeniu  si apoi pentru specialisti, o modalitate originala de a nu permite deja consacratei filosofii a dreptului sa eclipseze…filosofia medierii!”

Dr. Zeno D. Sustac