Gala Excelentei in Mediere - 27 Septembrie 2013

Premii

 
Horea Uioreanu

Diploma pentru sustinerea primei editii a Galei Excelentei in Mediere – Horea Uioreanu, Presedintele Consiliului Judetean Cluj

Consiliul Judetean Cluj este co-organizator al evenimentului. Domnul Horea Uioreanu a fost si este alaturi de mediatori si prima Gala a Excelentei in Mediere din Romania s-a desfasurat la Cluj Napoca, datorita implicarii Presedintelui Consiliului Judetan Cluj in viata medierii.

Discurs

 diploma-gorghiu

Diploma pentru perseverenta si implicare in realizarea cadrului legislativ in domeniul medierii din Romania – Alina Gorghiu

Colega noastra, Alina Gorghiu, deputat in Parlamentul Romaniei, este initiatorul unora dintre modificarile legislative ale legii medierii, concretizate in legea 370/2010 si legea 115/2012. Pentru promovarea si sustinerea medierii a organizat si organizeaza conferinte si simpozioane la nivel national. Activitatea de lobby pentru mediere a Alinei Gorghiu este cunoscuta atat de colegii mediatori cat si de colegii din Parlament.

Discurs | Video

 diploma-ozmen

Diploma pentru primul serviciu de investigatii si asistenta in dispute din Romania – PwC Romania prin Kemal Ozmen

PwC este cea mai mare companie de servicii profesionale, de consultanta si audit din lume si una dintre cele mai mari companii private. PwC Romania este partener al Galei Excelentei in Mediere si sustinator al implicarii medierii in mediul de business.

Discurs

 diploma-codoban

Diploma pentru promovarea medierii in randul studentilor – profesorul Aurel Codoban

Aurel Codoban este doctor în filosofie si profesor la Facultatea de Drept a Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir” din Cluj-Napoca si la Universitatea „Babes-Bolyai”.

Profesorul Aurel Codoban, specialist in comunicare, este implicat in proiecte avand ca tema raspandirea medierii in randul studentilor, are cursuri de comunicare in mediere si a participat la un stagiu de documentare cu tema Comunicare si mediere in Danemarca in anul 2000. Aurel Codoban spune despe el ca este un „conflictuator” numai bun de tinut aproape de mediatori.

Discurs

 diploma-ciuca

Diploma pentru prima initiativa de implementare a medierii in Romania – Anca Ciuca

Primele tentative de implementare a medierii in Romania dateaza din 1996, an in care Fundatia pentru Schimbari Democratice (FDC) a derulat primul proiect in domeniul medierii impreuna cu Institutul International Canadian pentru negociere aplicata- Canadian International Institute for Applied Negociation (CIIAN)- si in care au fost cuprinsi mai multi reprezentanti ai profesiilor juridice si reprezentanti ai Ministerului Justitiei. In intervalul 1999-2000, Ministerul Justitiei a derulat un program de formare a mediatorilor sustinut de Asociatia Baroului American-programul CEELI – si un proiect cu FDC, care a desfasurat un program pilot de promovare si aplicare a medierii in cadrul Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti. Anca Ciuca este unul dintre fondatorii FDC, impreuna cu Bogdan Chiritoiu si Carmen Kettley.

Anca Ciuca a fost primul presedinte al Consiliului de Mediere din Romania.

Discurs

 diploma-zamfir

Diploma pentru emisiunea Ora de mediere – Florin Zamfir

Detine primul birou de mediator certificat ISO 9001:2008. Este initiatorul si sponsorul emisiunii” Ora de mediere”. A mediat conflicte a caror valoare trece de 30 milioane de euro/mediere. A reusit sa aduca la masa medierii si institutii de stat si cabinete renumite de avocatura.

Discurs

 diploma-sustac

Diploma pentru Primul raport independent privind medierea si profesia de mediator – Zeno Sustac

Este mediator din 2005 si este autorul Primului Raport Independent privind medierea si profesia de mediator din februarie 2008. A lansat primul post TV de promovare a medierii numit Amiabil Tv.” Am fost si voi ramane un aparator al profesiei, indiferent de obstacolele care vor aparea in cale, intrucat cred cu tarie in mediere si in profesia de mediator” asa si-a incheiat declaratia de intentie cand a candidat la CdM si a semnat „Acelasi Zeno Sustac”. Si-a sustinut doctoratul in mediere, iar cu ocazia Galei Excelentei in Mediere isi lanseaza cartea cu titlul „Filozofia medierii. O abordare filosofica a sistemelor ADR”, tiparita de editura Universul Juridic, care reprezinta lucrarea sa de doctorat. Subiectul filosofiei medierii e abordat la nivel aprofundat in premiera mondiala.

Discurs

 diploma-danciu

Diploma pentru spiritul practic in realizarea Manualului Mediatorului de succes – Viorel Danciu

Este abslovent al Academiei de Stiinte Economice Bucuresti si inainte de a deveni mediator full time a lucrat in asigurari de viata- ING, Aviva, AIG Life . Este autor al cartii practice despre mediere cu titlul” Manualul mediatorului de succes” care este disponibila doar in format electronic.

Discurs

 diploma-ignat

Diploma pentru contributia la dezvoltarea instrumentului de masurare a intensitatii conflictelor SIG Scale – Claudiu Ignat

Este printre primii mediatori din tara si in 2010 a dezvoltat impreuna cu Zeno un instrument de masurare a intensitatii conflictului care se poate aplica atat in cadrul unui proces de negociere cat si in mediere. Scala SIG stabileste, in functie de durata conflictului, a partilor implicate in el, a persoanelor afectate de el cat si a resurselor investite in solutionarea lui, strategii pentru stingerea confictului.

SIG-ul ajuta mediatorul sa inteleaga mai rapid cauzele conflictului si sa analizeze in timp real ce solutii pot fi alese pentru solutionarea acestuia.

Discurs

 diploma-dedu

Diploma pentru activitatea depusa pentru mediere si mediatori – Ion Dedu

Mediator,membru al Consiliul Economic si Social (CES) in Comisia de Munca si Politici Salariale, membru in Comisia de Dialog Social a Ministerului Justitiei si a Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei sociale, expert din partea patronatelor in negocierile colective de munca la nivel national cu reprezentantii Guvernului si ai sindicatelor, expert patronal in propuneri de initiative legislative privind piata muncii si sustinerea acestora in Comisiile de specialitate ale Parlamentului Romaniei. Autor al Ghidului pentru organizarea si desfasurarea sedintei de informare privind medierea, Ion Dedu este de parere ca „Membrii Consiliului de Mediere raspund in fata mediatorilor” si ca este nevoie de „Stabilirea unei comunicari permanente si transparente intre mediatori si CdM astfel ca mediatorii sa fie permanent la curent cu toate deciziile consiliului”.

Discurs

 diploma-bustea

Diploma pentru contributia la elaborarea modificarilor Legii 192/2006 – Elena Bustea

A colaborat îndeaproape cu ceilalti membri ai asociatiei( Alina Gorghiu) la elaborarea modificarilor Legii 192/2006.

Avem fabricat, din fuga calului si cu grave tare democratice, un Regulament de Organizare si Functionare, dar asa cum îl arata si titlul, el nu este al mediatorilor, ci al Consiliului. Un regulament construit pe ultima suta de metri, evident partinitor pentru creatorii lui. Am adus criticile necesare acestui regulament la publicarea lui in MO si ma angajez sa fac tot posibilul pentru adoptarea unui nou regulament” a declarat doamna Elena Bustea, presedinta Centrului Avocatilor mediatori.

Discurs

 diploma-avocatnet

Diploma pentru prima sectiune de mediere intr-un site juridic – Avocatnet.ro prin Mihaela Bogiu

Avocatnet.ro este cel mai bine cotat site juridic. Fiecare dintre noi stie despre el si il folosim cand avem nevoie. Avocatnet.ro este partener media al Galei Excelentei in Mediere si este reprezentat azi de Mihaela Bogiu, General manager Avocatnet.ro – Legalnet Media SRL din 2004. Avocatnet.ro este primul site juridic care a creat o sectiune pentru mediere si mediatori.

Discurs

 diploma-belbita

Diploma pentru initiativa Ziua Nationala a Mediatorului Mariana Belbita

Este mediator din 2003, a fost coordonator al comisiei pentru calitatea formarii in mediere de pa langa Consiliul de Mediere. A promovat si promoveaza medierea si prin organizarea de evenimente si este  initiatorul Zilei nationale a mediatorului.

Discurs

 diploma-nicolau

Diploma de Mediator in business – Horatiu Nicolau, Herlitz Romania

Este Manager General al Herlitz Romania si primul om de afaceri care a intrat in Campania Mediul de afaceri sustine Medierea si mediatorii si a fost alaturi de noi si ca partener al Galei Excelentei in Mediere. Deoarece a intervenit o situatie de ultim moment, diploma s-a acordat „in absentia”

 diploma-sortan

Diploma pentru implicare si abnegatie in mediere – Eugenia Sortan

A lucrat ca judecator iar acum este mediator. Isi exprima cu usurinta si hotarare parerile despre mediere intr-un stil original. Isi foloseste cunostintele si experienta pentru a-si aduce contributia la bunul mers al medierii. Si mai ales impartaseste spetele pe care le mediaza cu colegii mediatori.

Discurs

 diploma-asofronie

Diploma pentru propuneri inedite in organizarea profesiei de mediator – Constantin Asofronie

A scris „Ghidul despre mediere pentru politia judiciara” si este mediator din 2008. Pozitia lui la ultima sedinta a Comisiei consultative a corpului profesional al mediatorilor suna asa „Am subliniat înca o data ca obligarea la înscrierea în asociatii a mediatorilor este neconstitutionala, în schimb, impunerea apartenentei la Corpul Profesional pentru practicarea medierii este legala si constitutionala, CA LA TOATE CELELALTE PROFESII, LA CARE NU POTI PRACTICA PROFESIA DACA NU APARTII CORPULUI PROFESIONAL PRIN ORGANISMELE SALE”.

Si a continuat: „s-a cerut reorganizarea Comisiei în scopul relansarii activitatii si consultarii efective a Corpului Profesional, mai ales, când membrii Consiliului nu au fost alesi pe criterii de competente si experienta legislativa, sunt foarte ocupati cu formarea si autorizarea, consiliul fiind deficitar la acest capitol si la comunicare interna si publica.

Discurs

 diploma-danilet

Diploma de Mediator de onoare – jud. Cristi Danilet

Este judecator si membru CSM. A scris  Ghidul de Mediere pentru judecatori si Ghidul privind procedura informarii obligatorii, pe intelesul tuturor. A fost initiatorul  comisiei tripartite CSM-CdM-Ministerul Justitiei pentru sanctiunea inadmisibilitatii. Participa la conferinte, seminarii si evenimente ale medierii. Chiar daca in aceeasi zi si-a sustinut doctoratul a fost prezent si la Gala Excelentei in Mediere.

Discurs