Gala Excelentei in Mediere - 27 Septembrie 2013

Testimoniale

 

Salutari tuturor celor care citesc site-ul Medierenet.ro si care evident ca sunt indragostiti, mai mult sau mai putin, de timpuriu sau mai tarziu, de tot ce inseamna comunicare si facilitarea comunicarii pentru evitarea unui conflict.

Va scriu dintr-o deplasare in SUA, unde, deloc neobisnuit, pledand pentru sprijinirea medierii in Romania, mi-au fost mentionate doua nume, Adi Gavrila si Mugur Mitroi, care sper ca vor fi alaturi de noi la aceasta gala, pentru ca ar fi unele din persoanele pe care eu le-as premia daca mi-ar permite statutul de organizator 🙂

Stiu ca e greu sa aduni o profesie la un loc, dar sunt convinsa ca important va fi sa oferim simbolic un premiu tinerilor, pentru ca pariul cu medierea in Romania va fi castigat, daca vom reusi sa-i convingem si virusam pe cei tineri cu un alt timp de abordare a disputei, mai fara orgolii inutile si cu amprenta unui „intelept al satului”.

Altfel, voi fi acolo, ma voi bucura sa va reintalnesc.

Alina Gorghiu

De la jumatatea acestui an, medierea a intra într-o noua etapa. Toate institutiile par a sustine aceasta noua profesie menita sa „salveze” deopotriva justitiabilii si judecatorii de un numar mare de dosare care nu au ce cauta în instante. E un deziderat pe care îl doresc împlinit cât mai grabnic: pentru cresterea celeritatii de solutionare a litigiilor, pentru cresterea calitatii actului de justitie, pentru raspândirea spiritului de toleranta si solidaritate între cetateni.
Voi participa la „Gala Excelentei in Mediere” din 27 septembrie 2013, de la Cluj-Napoca. Voi sustine medierea asa cum am sustinut-o si pâna acum: ca singura si reala cale alternativa de solutionare a conflictelor care nu reclama în mod necesar interventia unui expert al dreptului – judecatorul.
Eu cred în mediere.

Cristi Danilet, judecator, membru CSM

Gala Excelentei in Mediere, un eveniment inedit in peisajul medierii din Romania, are toate premisele sa devina un eveniment de referinta. Exista numeroase persoane care au contribuit la nasterea profesiei de mediator, unele cunoscute, altele mai putin mediatizate in comunitatea mediatorilor. Cred ca acesta este momentul lor! Si nu ar trebui omise nici persoanele/ personalitatile care au contribuit in mod neechivoc la dezvoltarea medierii.
Asumandu-si acest rol, organizatorilor le revine sarcina dificila de a nominaliza si recompensa munca sustinuta in beneficiul medierii, in baza unor criterii obiective si de necontestat.
Am toata increderea ca organizatorii se vor ridica la inaltimea momentului! Daca aceste coordonate vor fi respectate, vom putea vorbi fara indoiala despre continuitatea evenimentului in anii ce vor urma.

Zeno Sustac, co-presedinte UNMR

Gala Excelentei in Mediere este un prim semnal al faptului ca medierea a devenit o profesie si in Romania. Este de observat modul in care organizatorii au construit acest eveniment, sustinuti de majoritatea asociatiilor profesionale ale mediatorilor. Profesionistii ai construirii consensului, am certitudinea ca si de aceasta data mediatorii vor oferi un model de colegialitate si de colaborare profesionala.

Anca Ciuca, presedinte al Asociatiei Colegiul Mediatorilor

In opinia mea, ca presedinte al Asociatiei Mediatorilor Ardeleni, este primul eveniment organizat si facut pentru mediatori, care demonstreaza fara nici un dubiu ca medierea functioneaza in Romania.

Ne dorim ca acesta sa fie primul dintr-un sir de evenimente, iar daca in urma cu cativa ani erau doar o mana de oameni care credeau in reusita acestei profesii, azi profesia de mediator a devenit o profesie dorita de foarte multi.

Eforturile celor care au crezut in reusita acestei profesii, sunt incununate cu ocazia acestui eveniment, Gala Excelentei in Mediere.

Ioan Viorel Danciu, Presedinte AMA – Asociatia Mediatorilor Ardeleni

Este o onoare pentru noi sa avem posibilitatea de a participa in calitate de parteneri la evenimentul pe care il organizati.
Apreciem ca este un eveniment deosebit si binevenit in acest moment pentru ceea ce inseamna aceasta profesie si pentru cei care au contribuit la ”nasterea” si promovarea medierii in Romania.

Horatiu Voinea, presedinte ASDM

Asociatia Birourilor de Mediere din Dambovita (A.B.M.D.) este onorata sa raspunda la invitatia dumneavoastra de a participa ca partener la evenimentul „GALA EXCELENTEI IN MEDIERE”.

Rodica Vlaicu, presedinte ABMD

Va multumim pentru invitatia si suntem onorati sa fim parteneri ai evenimentului Gala Excelentei in Mediere, organizat sub patronajul MediereNet.ro.

Stefan N. Stef, Vicepresedinte – Asociatia „Centrul de Mediere” Salaj, Vicepresedinte – Uniunea Centrelor de Mediere din Romania

Va felicit pentru initiativa.

Sorin Mihai Popescu-presedinte CMMh

Multumesc pentru suport si intelegere!

Mariana Dobritoiu, Manager Asociatia Centrul de Mediere Sud-Est

Gala excelentei in mediere 2013 – o idee excelenta!
Felicitari organizatorilor pentru initiativa!
Ce astept eu de la aceasta gala: un mediu relaxat de dialog, un reper de normalitate intr-o societate polarizata, si nu in ultimul rand o oportunitate de dezvoltare a stimei de sine a mediatorilor si a respectului pentru profesia de mediator.

Apreciez initiativa unor oameni inimosi de a genera un eveniment in care sa ne bucuram de evolutia medierii in Romania, de evidentierea unor repere si a unor oameni care au pus caramizi la constructia increderii in alternativele de rezolvare a disputelor in societate.

E un bun inceput si sper sa avem cat mai multe evenimente de acest gen in viitor, prilej de a pozitiva mesajele in societatea romaneasca.

Mult succes!

Adrian Badila – mediator

Sunt onorat de invitatia de a participa cu delicatesele Il Norcino di Famiglia la Gala Excelentei in Mediere organizata la Cluj-Napoca in 27 Septembrie 2013 sub patronajul MediereNet.ro® si al Consiliului Judetean Cluj.

Gianni Silvestrini, Il Norcino di Famiglia

Multumesc pentru invitatie si confirm participarea la acest eveniment grandios.

Bogdan Stanescu, mediator