MediereNet®
ïn parteneriat cu
Rondocarton

Asociatii profesionale ale mediatorilor

Asociatia Institutul National de Profesii Liberale

inpl-logo

Asociatia Institutul National de Profesii Liberale a luat nastere in anul 2013 din dorinta de a promova si de a sustine profesiile liberale. Ne aflam intr-un moment in care societatea are o nevoie din ce in ce mai accentuata de a promova si utiliza profesiile liberale, indeosebi profesia de mediator. Conferintele, simpozioanele si mesele rotunde au devenit parte integranta a programului nostru zilnic, punand un accent foarte mare pe dialogul si comunicarea dintre oameni.

Printre obiectivele asociatiei regasim: Promovarea si protejarea drepturilor si intereselor nepatrimoniale ale practicantilor profesiilor liberale, pe plan intern si international; Asigurarea formarii continue a practicantilor profesiilor liberale prin programe de formare profesionala, schimb de experienta, ateliere de lucru la standarde internationale; Imbunatatirea legislatiei privind organizarea si desfasurarea profesiilor liberale in Romania; Organizarea de evenimente pentru promovarea profesiilor liberale si pentru promovarea unor initiative specifice de sustinere a acestora dar si Realizarea de activitati de cercetare in materia profesiilor liberale.

Chiar daca este o asociatie noua, Institutul National de Profesii Liberale a fost deja partenera la organizarea a doua conferinte la inceputul anului 2014, respectiv Conferinta Nationala Justitie, Mediere si Pace Sociala, organizata la Campulung in data de 07.02.2014m si Conferinta Medierea in folosul comunitatii si mediului de afaceri, organizata la Ramnicu Valcea in data de 13.03.2014.

Asociatia pentru Solutionarea Disputelor prin Mediere din Craiova

Asociatia pentru Solutionarea Disputelor prin Mediere

Asociatia pentru Solutionarea Disputelor prin Mediere din Craiova este o asociatie nationala de mediatori profesionisti avand scopul de a reuni specialisti in solutionarea disputelor care sa contribuie la dezvoltarea profesiei de mediator, la cresterea valorilor profesiei si la promovarea unei alternative viabile de rezolvare a disputelor in Romania.

ASDM - Craiova este inscrisa in Registrul National de Evidenta a Organizatiilor in Domeniul Medierii si are ca obiective cresterea nivelului profesional al membrilor sai, imbunatatirea permanenta a practicii medierii in Romania, organizarea si coordonarea de studii privind medierea si alte activitati din domeniu.

Asociatia este formata atat din mediatori cu experienta de peste 10 ani in mediere, cat si din mediatori debutanti care pot beneficia de programe de mentorare, evaluare si nu numai.

Asociatia O Sansa pentru Viitor

osp-logo

Asociatia "O SANSA PENTRU VIITOR" este o persoana juridica de drept privat, fara scop patrimonial, cu sediul in Mun. Bucuresti, Str. Prof. Dr. Anibal Teohari nr. 22, Sector 5, inscrisa in Registrul Special al Asociatiilor si Fundatiilor al Judecatoriei Sectorului 5, Bucuresti, cu nr. 71/07.07.2008, Cod de identificare fiscala nr. 24184350, cont bancar nr.: RO78RZBR0000060010701096, deschis la Raiffeisen Bank, Piata Romana, recunoscuta ca fiind de utilitate publica prin Hotararea de Guvern nr. 1064/30 Octombrie 2012, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 754/2012, reprezentata legal de domnul Bogdan Antohe.

De-a lungul celo 6 ani de la infiintare, subscrisa a organizat numeroase conferinte in domeniul medierii, atat in Bucuresti, cat si la nivel national. De la infiintare si pana in prezent, asociatia "O Sansa pentru Viitor" a organizat, promovat si a luat parte la sute de conferinte, fiind un factor activ atunci cand vine vorba de apelarea cu incredere la metodele alternative de solutionare a litigiilor.

Una dintre cele mai ample activitati ale subscrisei a avut loc in anul 2011, cand, pentru modificarea Legii 192/2006, subscrisa a organizat 27 de deplasari in Romania, in orasele mari cu scopul de a culege informatii cu privire la punctele cheie, dar si la problemele aparute in teritoriu cu privire la dezvoltarea profesiei de mediator. Printre cele mai importante realizari ale subscrise se afla astfel implicarea in modificarile legislative care au aparut cu privire la Legea 192/2006 privind medierea si profesia de mediator atat in anul 2009 prin Legea 370, cat si in anul 2012, prin Legea 115.

Aprecierile de care subscrisa s-a bucurat nu se vor opri aici, angajandu-ne in promovarea medierii si ajutand in orice fel cu putinta la dezvoltarea si apelarea din ce in ce mai des la aceasta profesie. Supraaglomerarea instantelor de judecata reprezinta una din cele mai mari probleme cu care societatea romaneasca se confrunta, promovarea metodelor alternative de solutionare a litigiilor, indeosebi medierea, fiind unul din obiectivele principale ale asociatiei noastre.

Uniunea Nationala a Mediatorilor din Romania

Uniunea Nationala a Mediatorilor din Romania

UNMR va participa in calitate de partener la acest important eveniment din lumea medierii, fiind un permanent sustinator al evenimentelor majore de promovare a medierii la nivel national.

Zeno Sustac, co-presedinte UNMR