MediereNet®
ïn parteneriat cu
Rondocarton

Asociatii profesionale ale mediatorilor

Asociatia Institutul National de Profesii Liberale

inpl-logo

Asociatia Institutul National de Profesii Liberale a luat nastere in anul 2013 din dorinta de a promova si de a sustine profesiile liberale. Ne aflam intr-un moment in care societatea are o nevoie din ce in ce mai accentuata de a promova si utiliza profesiile liberale, indeosebi profesia de mediator. Conferintele, simpozioanele si mesele rotunde au devenit parte integranta a programului nostru zilnic, punand un accent foarte mare pe dialogul si comunicarea dintre oameni.

Printre obiectivele asociatiei regasim: Promovarea si protejarea drepturilor si intereselor nepatrimoniale ale practicantilor profesiilor liberale, pe plan intern si international; Asigurarea formarii continue a practicantilor profesiilor liberale prin programe de formare profesionala, schimb de experienta, ateliere de lucru la standarde internationale; Imbunatatirea legislatiei privind organizarea si desfasurarea profesiilor liberale in Romania; Organizarea de evenimente pentru promovarea profesiilor liberale si pentru promovarea unor initiative specifice de sustinere a acestora dar si Realizarea de activitati de cercetare in materia profesiilor liberale.

Chiar daca este o asociatie noua, Institutul National de Profesii Liberale a fost deja partenera la organizarea a doua conferinte la inceputul anului 2014, respectiv Conferinta Nationala Justitie, Mediere si Pace Sociala, organizata la Campulung in data de 07.02.2014 si Conferinta Medierea in folosul comunitatii si mediului de afaceri, organizata la Ramnicu Valcea in data de 13.03.2014.

Asociatia O Sansa pentru Viitor

osp-logo

Asociatia "O SANSA PENTRU VIITOR" este o persoana juridica de drept privat, fara scop patrimonial, cu sediul in Mun. Bucuresti, Str. Prof. Dr. Anibal Teohari nr. 22, Sector 5, inscrisa in Registrul Special al Asociatiilor si Fundatiilor al Judecatoriei Sectorului 5, Bucuresti, cu nr. 71/07.07.2008, Cod de identificare fiscala nr. 24184350, cont bancar nr.: RO78RZBR0000060010701096, deschis la Raiffeisen Bank, Piata Romana, recunoscuta ca fiind de utilitate publica prin Hotararea de Guvern nr. 1064/30 Octombrie 2012, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 754/2012, reprezentata legal de domnul Bogdan Antohe.

De-a lungul celor 6 ani de la infiintare, subscrisa a organizat numeroase conferinte in domeniul medierii, atat in Bucuresti, cat si la nivel national. De la infiintare si pana in prezent, asociatia "O Sansa pentru Viitor" a organizat, promovat si a luat parte la sute de conferinte, fiind un factor activ atunci cand vine vorba de apelarea cu incredere la metodele alternative de solutionare a litigiilor.

Una dintre cele mai ample activitati ale subscrisei a avut loc in anul 2011, cand, pentru modificarea Legii 192/2006, subscrisa a organizat 27 de deplasari in Romania, in orasele mari cu scopul de a culege informatii cu privire la punctele cheie, dar si la problemele aparute in teritoriu cu privire la dezvoltarea profesiei de mediator. Printre cele mai importante realizari ale subscrise se afla astfel implicarea in modificarile legislative care au aparut cu privire la Legea 192/2006 privind medierea si profesia de mediator atat in anul 2009 prin Legea 370, cat si in anul 2012, prin Legea 115.

Aprecierile de care subscrisa s-a bucurat nu se vor opri aici, angajandu-ne in promovarea medierii si ajutand in orice fel cu putinta la dezvoltarea si apelarea din ce in ce mai des la aceasta profesie. Supraaglomerarea instantelor de judecata reprezinta una din cele mai mari probleme cu care societatea romaneasca se confrunta, promovarea metodelor alternative de solutionare a litigiilor, indeosebi medierea, fiind unul din obiectivele principale ale asociatiei noastre.

Societatea civila profesionala de mediatori Sirbu Croitoru & Asociatii

Infiintata conform prevederilor Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator in Romania, compania noasta isi desfasoara activitatea prin intermediul mediatorilor asociati, a personalului auxiliar si a colaboratorilor externi.

Mediatorii asociati ai companiei noastre - Sirbu Manuela (membru fondator - vice presedinte al Asociatiei « Centrul Avocatilor Mediatori » Bucuresti) si Croitoru-Anghel Diana Monica (membru al Asociatiei «Centrul Avocatilor Mediatori» Bucuresti) sunt mediatori autorizati de Consiliul de Mediere ca mediatori cu drept de practica pe teritoriul Romaniei.

Derulandu-si activitatea in conformitate cu legislatia romaneasca si reglementarile comunitare in vigoare, compania noastra ofera servicii de mediere acoperind toate situatiile si problemele ce pot fi deduse medierii si cu care clientii nostri se pot confrunta in desfasurarea activitatii lor, in domeniul Dreptului Civil, Comercial, Dreptului Familiei, Malpraxis, Dreptul Muncii, Drept Bancar, Achizitii, Dreptul Mediului, Protectia Consumatorului, Drept Penal.

Dispunand de tot echipamentul tehnologic si de comunicatie, avand o echipa de suport legal si toate facilitatile logistice necesare, compania noastra isi asista clientii in toate etapele procesului de mediere in limba romana, engleza, italian, franceza. Avand drept scop furnizarea catre clientii nostri de servicii complete si de inalta calitate, societatea noastra de mediatori mentine o colaborare permanenta cu experti autorizati in toate domeniile conexe litigiilor deduse medierii cat si cu toate institutiile abilitate sa puna in aplicare acordurile de mediere incheiate - instantele de judecata, birouri de notariat.

Pornind de la crezul nostru ca doar in cadrul unei negocieri de tip "win-win" se poate ajunge la cele mai bune solutii, incotestabile si durabile in timp, societatea noastra de mediatori va asigura asupra confidentialitatii depline a discutiilor purtate de-a lungul intregii proceduri de mediere, asupra economiei de timp, bani si energie fara a neglija complexitatea litigiilor si participarea tuturor partilor in luarea oricaror decizii sau propuneri de solutii, asupra impartialitatii mediatorilor si avand drept obiectiv principal satisfacerea intereselor ambelor parti.

Ne dorim sa depasim de fiecare data asteptarile clientilor nostri, avand o echipa care impartaseste valorile responsabilitatii, ale angajamentului si dedicatiei, a excelentei profesionale, imaginatiei, creativitatii si inovatiei, ale eticii si integritatii, valori care ne conduc in modul de lucru, redactarea documentelor, in relatiile cu partile si institutiile implicate in procedurile de mediere si care constituie totodata promisiunea noastra catre clienti.

Tribunalul Permanent de Arbitraj Institutionalizat

Tribunalul Permanent de Arbitraj Institutionalizat

Tribunalul Permanent de Arbitraj Institutionalizat este o institutie permanenta de arbitraj, alternativa la instanta de judecata, infiintata si organizata potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila si este abilitat sa sa judece litigiile civile in care sunt implicate persoane jurdice si/sau fizice, cu conditia ca acestea sa fi incheiat o conventie arbitrala scrisa.

Competenta teritoriala a tribunalului este nelimitata. Pot fi supuse procedurii arbitrale litigii civile interne si internationale indiferent de domiciliul partilor sau sediul acestora.

Hotararile pronuntate de Tribunalul Permanent de Arbitraj Institutionalizat, potrivit art. 606 Cod procedura civila, coroborat cu art. 429-435 Cod procedura civila, sunt definitive, beneficiaza de putere de lucru judecat si au forta probanta a unui inscris autentic. Hotararea arbitrala constituie titlu executoriu si se executa silit intocmai ca o hotarare judecatoreasca. Hotararea arbitrala nu poate fi supusa cailor de atac, ea poate fi desfiintata numai prin actiune in anulare.

Uniunea Nationala a Mediatorilor din Romania

Uniunea Nationala a Mediatorilor din Romania

UNMR va participa in calitate de partener la acest important eveniment din lumea medierii, fiind un permanent sustinator al evenimentelor majore de promovare a medierii la nivel national.

Zeno Sustac, co-presedinte UNMR