MediereNet®
ïn parteneriat cu

Gala Excelentei in Mediere - Editia a III-a - Cluj Napoca, 27 - 28 Februarie 2015

Gala Excelentei in Mediere - Editia a III-a - Cluj Napoca, 27 - 28 Februarie 2015

Cluj Napoca gazduieste pentru a treia oara Gala Excelentei in Mediere in data de 27 februarie 2015. Nu e un fapt intamplator. Cluj Napoca s-a dovedit a fi un oras prietenos cu mediatorii. Un motiv suficient pentru ca acestia sa il declare "capitala medierii".

A treia editie a Galei Excelentei in Mediere are sprijinul Consiliului Judetean Cluj, al Primariei Cluj-Napoca, dar si al Universitatilor Babes-Bolyai si Dimitrie Cantemir din Cluj-Napoca. Lor li se alatura asociatiile profesionale ale mediatorilor, dornice sa se implice in acest eveniment. Mai mult, in acest an, evenimentul va fi completat cu o conferinta profesionala avand ca tema un subiect de mare actualitate: Medierea in Romania. Abordare nationala versus abordare europeana.

Vrem, nu vrem, in acest an, Gala Excelentei in Mediere va fi legata de un eveniment pe care il asteapta multi dintre mediatorii din Romania: alegerile pentru noii membri ai Consiliului de Mediere. De ce este asteptat acest eveniment? Ei bine, acest lucru poate fi stiut foarte bine doar de catre cei care practica profesia de mediator. Sunt aproape 7.000 de mediatori activi in Romania si ei sunt cei care, prin votul lor, vor desemna noi reprezentanti in Consiliul de Mediere.

Acestia din urma au mari asteptari de la un nou Consiliu de Mediere. Ceea ce este si firesc. Pana la urma, medierea trebuie sa intre pe un fagas firesc - cel al integrarii profesiei in normalitatea spatiului european.

Gala Excelentei in Mediere doreste ca, pe langa premierea mediatorilor care au avut merite deosebite in anul anterior, sa adune la un loc cat mai multi candidati curajosi, onesti si dispusi sa discute deschis despre problemele, dar si despre solutiile asteptate de cei care practica meseria de mediator.

Dialogul, intelegerea, transparenta si onestitatea sunt conditii sine qua non fara de care aceasta profesie nu poate evolua catre un loc demn si bine meritat in societatea romaneasca.

Gala Excelentei in Mediere a sustinut si sustine in continuare toate demersurile care sunt necesare pentru ca profesia de mediator sa devina o profesie respectata in Romania.