MediereNet®
ïn parteneriat cu

Cluj-Napoca devine capitala medierii romanesti

Gala Excelentei in Mediere®, editia 2015, are loc inainte de reformarea Consiliului de Mediere

Cluj-Napoca va gazdui, in perioada 27 - 28 februarie 2015, cea de a III-a editie a Galei Excelentei in Mediere®, eveniment anual, reprezentativ pentru cei 6.769 de mediatori activi din Romania.

Ca si in editiile precedente ale Galei Excelentei in Mediere®, organizate la Cluj-Napoca, editia din acest an va premia performanta celor mai profesionisti mediatori romani. Aurel Codoban, profesor la Universitatea Babes-Bolyai si unul dintre cei mai cunoscuti comunicatori din Romania, sustinator puternic al mediatorilor, va prezenta evenimentul si in acest an.

Gala Excelentei in Mediere®, editia 2015, are un specific aparte intrucat evenimentul aduna la un loc cei mai apreciati mediatori din Romania, cu doar cateva saptamani inainte de alegerea unor noi membri in Consiliul de Mediere. Ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei nr. 713 din data de 4 decembrie 2014, prin care a fost invalidat mandatul actualilor membri ai organismului autonom cu atributii de reglementare in domeniul medierii, mediatorii isi implinesc o dorinta pe care o exprimasera cu mult inainte de decizia curtii: aceea de a avea noi reprezentanti in Consiliul de Mediere.

Alegerile pentru desemnarea noilor membri ai Consiliului de Mediere au loc in perioada 26 ianuarie - 6 aprilie 2015, iar votul propriu-zis are loc in perioada 5 - 15 martie.

6.769 de mediatori din intreaga tara isi pun mari sperante in aceste alegeri

"Mediatorul din Romania trebuie sa devina egalul mediatorului din oricare alt stat membru al Uniunii Europene. In acest moment, in Romania, medierea este privita cu multa neincredere, din motive demne de inteles. In lipsa unei promovari adecvate a acestei profesii in tara noastra, s-a incetatenit ideea ca nu exista informatii despre mediere. Multi romani, fara sa aiba acces la informatii pertinente, se intreaba: Ce este medierea? Cu ce ma poate ajuta un mediator? Am intalnit chiar si persoane care considerau ca mediatorul este un fel de avocat. Asa ceva este impardonabil. Avem nevoie de schimbari profunde si alegerile din acest an trebuie sa reformeze, in cel mai bun sens, intreaga profesie", a declarat Anca Lucia Stancu, managerul MediereNet.ro, publicatie dedicata medierii si mediatorilor, initiator si organizator al Galei Excelentei in Mediere.

"Mediatorii din Romania au nevoie si de un sprijin puternic din partea mass-mediei pentru a transmite publicului informatii corecte, complete si utile. E nevoie sa ne facem cunoscuta profesia. Gala Excelentei in Mediere® reprezinta o dovada a faptului ca mediatorii sunt o comunitate, din pacate nu in totalitate unitara, dar si a faptului ca mediatorii constientizeaza ca este benefic sa se intalneasca o data pe an pentru a vedea ce a realizat fiecare si pentru a aduce multumiri celor care au performat in mod deosebit.

Pana la urma, o reforma puternica incepe chiar la Gala Excelentei in Mediere®, prin prezenta la eveniment a elitei mediatorilor si a celor care doresc sa puna umarul la promovarea acestei profesii si continua cu alegerea unor reprezentanti ai mediatorilor, care sa munceasca cu suflet si dedicatie pentru a face ca aceasta profesie sa fie asezata acolo unde ii este locul intr-o societate civilizata", completeaza Anca Lucia Stancu.

Odata cu aceasta a treia editie a Galei Excelentei in Mediere®, organizatorii au decis sa acorde meritele cuvenite municipiului Cluj-Napoca, gazda evenimentului inca de la prima editie, declarandu-l in acest an "Capitala medierii romanesti".

Gala Excelentei in Mediere® este organizata de MediereNet.ro si Asociatia Mediere Medias, cu sprijinul Consiliului Judetean Cluj, al Primariei Cluj-Napoca, al Universitatilor Babes-Bolyai si Dimitrie Cantemir, respectiv cu suportul mediatorilor si asociatiilor de mediere din Romania.

Click aici pentru informatii din cadrul Conferintei de presa care a avut loc in data de 24 februarie.