MediereNet«
ïn parteneriat cu
Rondocarton

Gala Excelentei in Mediere - Editia a IV-a - Cluj Napoca, 15 - 16 Aprilie 2016

Gala Excelentei in Mediere - Editia a IV-a - Cluj Napoca, 15 - 16 Aprilie 2016

Cluj-Napoca gazduieste, in perioada 15-16 aprilie 2016, Gala Excelentei în Mediere, editia a IV-a. Cluj-Napoca s-a dovedit a fi un oras prietenos cu mediatorii, motiv pentru care, inca de la editia precedenta, l-au declarat "Capitala medierii romanesti".

A patra editie a Galei Excelentei in Mediere are sprijinul Consiliului Judetean Cluj, al Primariei Cluj-Napoca, dar si al Universitatilor Babes-Bolyai si Bogdan Voda din Cluj-Napoca. Lor li se alatura asociatiile profesionale ale mediatorilor si CPMJ-urile dornice sa se implice in acest eveniment. Conferinta profesionala avand ca tema un subiect de mare actualitate: Medierea-normalitate si necesitate, se va desfasura in 16 aprilie a.c.

In acest an la eveniment sunt invitati sa participe: oameni de afaceri din toata tara reprezentand diverse domenii de activitate (productie, IT, investitii financiare, constructii, dezvoltare imobiliara, comert, banci, edituri juridice, trusturi de presa, consultanta si audit financiar, accesare fonduri europene si guvernamentale, fashion, beauty, impresariat artistic, turism, arhivare, training, clinici si spitale private, invatamant privat pre-universitar si universitar), precum si ambasadori, demnitari publici, oameni politici (Parlamentari si Europarlamentari), reprezentanti ai sindicatelor, judecatori, procurori, notari, avocati.

Gala Excelentei in Mediere ofera prilejul mediatorilor din toata tara de a se intalni cu reprezentanti ai institutiilor publice, ai mediului de afaceri si ai mass-media intr-un mediu prietenos, in cadrul evenimentului care a devenit traditie.

In 2016, editia a IV-a a Galei Excelentei in Mediere face mari pasi inainte. Un pas spre marea familie a mediatorilor din toate colturile Romaniei. Un pas catre elevii mediatori, de la Transylvania College Cluj-Napoca, care formeaza unica echipa de elevi mediatori din Romania. Un pas catre reprezentantii mediului de afaceri care apreciaza celeritatea si confidentialitatea procedurii medierii pentru rezolvarea diverselor situatii din activitatea lor.

In acest an, ne-am propus sa ne adunam intr-un numar mult mai mare fata de cel de anul trecut pentru ca de atunci nu am mai avut prilejul sa ne intalnim la nici un alt eveniment national si anual. Ne-am propus sa vedem ce putem schimba, pentru ca totul sa mearga spre mai bine. Spre mai binele mediatorilor si al celor care apeleaza la mediere.

Gala Excelentei in Mediere 2016 are loc sub auspiciile unui eveniment dorit si asteptat de multi dintre mediatorii din Romania: modificarea legii medierii. Este firesc sa ne dorim un cadru legal actualizat, care sa puna in valoare profesia de mediator si care sa fie motivant pentru beneficiarii serviciilor de mediere. Vom avea alaturi de noi initiatori si sustinatori ai proiectului de modificare a Legii 192/1996.

Gala Excelentei in Mediere doreste ca, pe langa premierea mediatorilor care au avut merite deosebite in anul anterior, sa fie si prilej de bilant in apropierea aniversarii a 10 ani de la aparitia legii medierii in Romania. De ce prilej de bilant? Poate pentru ca cei care practica profesia de mediator stiu de unde au plecat, stiu unde au ajuns, stiu ce pot si mai ales stiu ce vor.

Medierea trebuie sa intre pe fagasul firesc al integrarii profesiei in normalitatea spatiului romanesc.

Medierea este normalitate!

Gala Excelentei in Mediere, unicul eveniment national si anual al mediatorilor, a sustinut si sustine in continuare toate demersurile necesare pentru ca profesia de mediator sa devina o profesie respectata in Romania.