Drumul deschiderii biroului de mediator si inregistrarea fiscala

 

Ai hotarat sa devii mediator.Ai strans acte, ai ales cursul, l-ai platit.Ai asteptat cu emotie sa inceapa.Ai fost serios, punctual si prezent.Ai parcurs cu mirare si motivare fiecare zi de curs.Ai fost pus in diverse posturi si situatii si ti-a placut ce ai trait. Dar s-a terminat cam repede. A venit examenul, cu ale lui emotii si satisfactii. Alt dosar de pregatit -pentru autorizare de aceaasta data-, iar acum esti mediator autorizat. Felicitari!

Punct si de la capat.Pentru a putea functiona in forma de exercitare a profesiei aprobata de CM, mai e nevoie de:

1. Înregistrarea fiscală, care inseamna depunerea la Administraţia financiară a localităţii de domiciliu sau a judetului a următoarelor acte:

– copie după Hotărârea CM de autorizare a formei de exercitare a profesiei si după Adeverinţa sau Autorizaţia de mediator emisă de CM – câte un exemplar;

– copie după Actul constitutiv al formei de exercitare a profesiei cu menţiunea ”Înregistrat în REFEP la poziţia nr. …..”  şi ştampilat de CM- 1 ex;

– copie după Actul de deţinere a spaţiului în care se va desfăşura activitatea – acelaşi depus şi la CM pentru autorizare – contract de vânzare-cumpărare, închiriere, comodat- 1 ex;

–  copie după Cartea de identitate a mediatorului/mediatorilor- 1 ex.;

Declaraţia de înregistrare fiscală 070- 2 ex. originale;

Declaraţie privind venitul estimat 220 – 2 ex. originale;   Declaraţiile se pot descărca şi de pe site-ul ANAF  şi se depun personal, prin corespondenţă sau prin reprezentant fiscal.

In cadrul acestei declaratii  CODUL CAEN care trebuie inscris este 6910.  In ceea ce priveste sumele inscrise la venituri si cheltuieli estimate e nevoie sa stiti ca impozitul pe care il veti plati, in avans, de-a lungul anului se calculeaza pe baza diferentei rezultate dintre venituri si cheltuieli. Regularizarea acestor cifre se face in anul urmator, prin depunerea declaratiei 200, in care se inscriu cifrele reale, rezultate din desfasurarea activitatii.

2. Ridicarea Certificatului de înregistrare fiscală de la Administraţia financiară. Se face numai personal de către titularul înregistrării, în două zile de la depunerea actelor menţionate mai sus sau in aceasi zi daca se merge la Administratia Financiara a judetului.

3. Confecţionarea ştampilei formei de executare a profesiei conform modelului şi dimensiunilor din anexele la R.O.F. al Consiliului de mediere.  Se prezintă copie după Autorizaţie şi după CI.

4. Achizitionarea formularelor  pentru desfasurarea activitatii: facturi,chitantier,jurnal de incasari-plati(snuruit,numerotat,inregistrat si stampilat de finante), registul jurnal.  Jurnalul de incasari-plati si Registrul jurnal se cumpara de la Finante. Celelalte formulare se pot achizitiona de la orice firma care vinde astfel de imprimate, ele nemaiavand regim special.

5. Confecţionarea Firmei, in conformitate cu conditiile impuse de CM, si montarea ei la sediul biroului. Se comanda la firme de publicitate.

6. Realizarea unui Registru de evidenţă a cazurilor de mediere-fie pe suport de hartie fie in format electronic- si a unui Registru de corespondenta.

7.  Intocmirea unor Modele de acte: invitatii, contract de premediere, contract de mediere, proces verbal de prezenta in mediere, proces verbal de inchidere a medierii, acord de confidentialitate parti, asistenti, adresa catre instanta, notar.

8. Este necesara înscrierea într-o asociaţie profesională a mediatorilor asa cum prevede art. 24 din Legea nr. 192/2006 privind medierea şi exercitarea profesiei de mediator cu modificarile ulterioare.

9. Comandati carti de vizita pe care sa le aveti la voi si sa le dati la cat mai multe persoane ori de cate ori aveti ocazia.

Gata cu actele. Mai trebuie sa va personalizati spatiul de lucru pentru a fi cat mai agreabil pentru voi si pentru partile voastre.

Eu consider ca e benefica implicarea fiecarui mediator in promovarea medierii, si individual cu respectarea normelor  stabilite de Consiliul de Mediere, si impreuna cu alti colegi prin participarea la conferinte si intilniri.

Si acum la treaba!

Newsletter

Introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a fi la curent cu toate noutatile MediereNet!

Parteneri

Mediere.Pro

Medierea.eu

Mediere.Pro

Ai nevoie de mai multe informatii? Contacteaza-ne

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Mesajul tau