Guvernatorul băncii centrale a Germaniei: Ieşirea Greciei din zona euro nu rezolvă problema elenă. Vestea bună pentru România

 

Ieşirea Greciei din zona euro nu ar rezolva problema statului elen şi ar putea să îi forţeze şi pe alţi membri să renunţe la moneda unică, susţine Jens Weidmann, guvernatorul băncii centrale germane Bundesbank, informează Kathimerini.

Solidaritatea din cadrul Uniunii Europene (UE) „are limite”, motiv pentru care ajutorul internaţional acordat Greciei este legat de unele condiţii, a mai menţionat el.

Guvernatorul băncii centrale a Germaniei susţine, de asemenea, că toţi cei 17 membri ai zonei euro vor păstra, cel mai probabil, moneda unică în următorii ani şi că alte state ar putea să adere la ea. Declaraţia poate fi interpretată ca un semnal pozitiv trimis inclusiv României, care şi-a reconfirmat recent intenţia de a intra în clubul statelor care folosesc moneda unică în 2015. Mai mulţi oficiali ai UE au atras însă atenţia, în repetate rânduri, că ceea ce se întâmplă acum cu Grecia ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru politica şi standardele de aderare la zona euro.

În timp ce fondurile de salvare de la faliment oferite de către UE şi împrumuturile „câştigă timp” pentru statul elen, ele nu rezolvă problemele din spatele crizei datoriei, este de părere Weidman.

de Corina VÂRLAN

http://www.gandul.info/financiar/guvernatorul-bancii-centrale-a-germaniei-iesirea-greciei-din-zona-euro-nu-rezolva-problema-elena-vestea-buna-pentru-romania-9556171

 

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie