Victor Ponta: Conducerea ANRP a descoperit restituri ilegale de 150 de milioane de euro catre un om de afaceri

 

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni seara, la postul public de televiziune, ca noua conducere a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) a descoperit o serie de restituiri ilegale, in urma carora un om de afaceri, Gheorghe Stelian, a primit de la statul roman suma de 150 de milioane de euro, potrivit Agerpres.

‘Un exemplu pentru ce maine vom trimite la Parchet, la DNA. La faimoasa Autoritate Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, noii sefi au constatat restituiri ilegale, cu acte false, de 150 de milioane de euro la o persoana. O persoana care a avut decizii pentru terenuri in Ilfov, decizii obtinute cu documente false, a primit de la statul roman 150 de milioane de euro’, a sustinut Ponta.

Primul-ministru a adaugat ca persoana in cauza este ‘un nume cunoscut’, omul de afaceri Gheorghe Stelian.

Victor Ponta a amintit totodata ca fostul sef al ANAF, alaturi de alte persoane din conducerea acestei institutii, este implicat in fapte de evaziune fiscala de 50 de milioane de euro.

‘Timp de doi ani in Opozitie, am afirmat ca cei din conducere, domnul Blejnar si domnul Marta si ceilalti din conducerea ANAF, sunt implicati in afaceri de evaziune fiscala si coruptie. (…) DNA-ul de o luna si jumatate face ancheta si prezinta probe si sper ca le va prezenta si in instanta, ca cei din jurul sefului ANAF sunt implicati in fapte de evaziune fiscala de 50 de milioane de euro. Asta este un fapt extrem de grav de crima organizata si de coruptie institutionalizata, pentru ca aici vorbim de institutia ANAF care trebuie sa stranga de fapt banii’, a afirmat primul-ministru.

I.B., Hotnews.ro

 

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie