Mona Pivniceru confirma ca saptamana viitoare va declansa procedura privind nominalizarea procurorului general si a sefului DNA

 

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a declarat marti, la sediul CSM, ca va declansa in cursul saptamanii viitoare noua procedura pentru nominalizarea procurorului general si a sefului Directiei nationale Anticoruptie.

mona pivniceruEa a subliniat ca intrucat procedurii anterioare i s-a reprosat lipsa de transparenta, la viitoarea procedura va permite prezenta televiziunilor.

„Actualei proceduri nu i s-a reprosat nimic decat ca ar fi fost lipsita de transparenta. Daca transparenta a insemnat prezenta televiziunilor, o vom face in prezenta televiziunilor si cu aceasta periplul procedural s-a incheiat. M-ati intrebat mai devreme daca am doua nume pentru aceste functii. Am doua nume: acelea care vor rezulta din procedura care se va finaliza conform calendarului care in linii mai deja il cunoasteti. Daca aceasta inseamna transparenta, asta o sa facem”, a punctat Pivniceru.

In ceea ce priveste data pana la care se va intinde noua procedura, ministrul a spus ca acest lucru depinde ”pana unde va duce acest proces”.

„Procedura, in total cu ceea ce a reglementat prin regulament CSM, ar tine pana la 135 de zile. Noi o declansam in cursul saptamanii viitoare si asa calculati in timp”, a spus ea.

Intrebata daca se va mai inscrie cineva la aceasta procedura, Mona Pivniceru a sustinut ca nu va mai depinde de ea.

„Eu am sa merg, am sa-i rog, am sa insist. Daca se vor inscrie este optiunea personala a fiecaruia. (…) Deci, doua nume vor fi, dar la sfasitul procedurii „, a adaugat ea.

Ministrul justitiei a mai spus ca, ipotetic, ar putea ca in lunile mai-iunie sa fie noi sefi la Parchetul General si DNA.

„Ipotetic, da. Daca gandim pozitiv si ne circumscriem intr-o conduita normala de apreciere si de tinere a calendarului „, a explicat ministrul.

Pivniceru a reiterat ca la vechea procedura a fost afisat profilul candidatului, respectiv ca acesta consta intr-un cumul de insusiri morale, profesionale, atitudinale.

Despre expirarea in aprilie a delegarii lui Daniel Morar ca prim-adjunct al procurorului general, functie care asigura interimatul conducerii Ministerului Public, ministrul Justitiei si-a exprimat speranta ca pana la acea data PiCCJ va avea un nou sef.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie