De ce Gala Excelentei in Mediere ?

 

Acest eveniment a avut si scop de promovare a profesiei, dar nu numai…. acest eveniment a dorit sa arate ca medierea a reusit in Romania, ca dovada cresterea interesului pt. profesie…. vedem ca aceia care acum cativa ani spuneau ca medierea nu va reusi in Romania si profesia va cadea in desuetudine, acuma vor sa devina mediatori de drept… si asta datorita unor oameni total dedicati profesiei si care au reusit sa depaseasca oricate si orice obstacole, medierea devenind pentru ei un mod de viata…. acest eveniment a venit sa recunoasca si meritul unor asemenea oameni….. si daca nu noi am fi facut asta, cine sa o faca ?
Grup de participantu la Gala Excelentei in MediereSunt oameni care au reusit in aceasta profesie… e adevarat ca nu sunt foarte multi , dar acestia pot deveni un catalizator si pentru ceilalti, fiindca au aratat ca se poate….
Noi suntem o profesie discreta si nu ne putem lauda sau sa ne facem publicitate cu cazurile sau spetele pe care le gestionam sau cu numarul acestora si e bine sa stim ca cineva este atent si la noi si cred ca meritam sa avem evenimentele noastre, fiindca de la promulgarea legii medierii nu am mai avut asa ceva… iar aceste evenimente doar noi putem si avem interesul sa le organizam…. ca daca asteptam dupa altii…. niciodata nu va fi momentul…. momentul cel mai bun este atunci cand ai decis si faci ce ai decis.
Am tot asteptat momente bune si stim cu totii ce s-a intamplat… mai nimic…. Am asteptat legea 370/2009… am asteptat legea 212 octombrie 2010… am asteptat legea 115/2012… am asteptat intrarea in vigoare a noilor coduri, amanate de vreo 3 ori… am asteptat intrarea in vigoare a sanctiunii inadmisibilitatii, a OUG 90/2012… a OUG 4/2013….  si unii inca mai asteapta alte modificari legislative care nu stim inca ce or sa spuna….. si asta se intampla de aproape 7 ani…..dar unii dintre noi am spus… gata cu asteptarea , e timpul sa facem ceva….
Si am facut.

Viorel Danciu, mediator

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie